Велинград - online - Кметът откри паметника на Николай Гяуров 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът откри паметника на Николай Гяуров
Публикувано 2008-07-08 09:32:30 от темпо

Предварителните очаквания, че президентът Георги Първанов ще открие паметника на Николай Гяуров не се оправдаха. В отсъствието на държавния глава кметът на общината Иван Лебанов откри бюст-паметника на световния бас № 1 на планетата и наш съгражданин Николай Гяуров. Не присъства и вече над 80-годишният скулптор Владимир Гиновски, който близо 2 години чака неговата творба да намери своето място във Велинград.
Много работа трябваше да се свърши в дните преди 5 юли, за да се спази срокът и за празника на Велинград паметникът да е монтиран, а пространството около него - подредено според проекта и озеленено. Всичко бе готово вечерта на 4 юли, а буквално минути след финала на работата заваля проливен дъжд. На тържественото откриване цветя в памет на Николай Гяуров пред паметника поднесоха народният представител Костадин Кобаков, областният управител Георги Петърнейчев и заместниците му Иван Аврамов и Юмер Хамза, кметът Иван Лебанов, генерал Атанас Семерджиев, парламентарният секретар на МС Веладин Битолски, председателят на Общинския съвет Борис Голомехов, кметовете на турските градове Бабаески и Лозенград, БСП, ГЕРБ, Съюзът на българските учители, сдружение “Нежна сила”, Ротари клуб Велинград и много граждани.
За откриването на паметника се събраха множество хора, първите коментари също бяха много: по различен начин се оценяваха заслугите на Николай Гяуров към родния му град, различни бяха и оценките за паметника, за неговата цена, за това дали са намерени точното място и точната форма. В този случай наистина важи правилото, че истински съдник ще бъде времето.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води