Велинград - online - На тържествената сесия призиви за диалог и съгласие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На тържествената сесия призиви за диалог и съгласие
Публикувано 2008-07-08 09:35:22 от темпо

На 5 юли Общинският съвет се събра на тържествена сесия по случай 60-годишнината на Велинград. За празника голямата зала бе специално осветена и почистена, а сред официалните гости бяха депутатите Костадин Кобаков и Фидел Беев, заместник-областният управител Юмер Хамза, генерал Атанас Семерджиев. Сесията бе открита с химните на България, ЕС и Велинград, изпълнени от Градския хор “Николай Гяуров”.
Председателят на Общинския съвет Борис Голомехов започна словото си с думи на признателност към всички радетели, положили усилия за развитието на Велинград и завещали ни своя оптимизъм. Той подчерта, че имаме основание за високо гражданско самочувствие и трябва да чертаем по-амбициозни планове за бъдещето на Велинград. На колегите си съветници напомни, че това бъдеще днес зависи от техните решения; че трябва да бъдат едновременно търпеливи, но и настоятелни в отстояване на идеите си; да търсят заедно по-широки хоризонти за диалог и съгласие, поставяйки общото пред това, което ги разделя. Г-н Голомехов пожела на базата на дадените ни от природата благодатни ресурси и с мъдро управление Велинград да стане водеща туристическа и СПА дестинация.
Кметът Иван Лебанов също благодари - на управлявалите през тези 60 години 24 общински кмета и специално на първия кмет на Велинград Тодор Ямаков, на всички участници в местното самоуправление и на цялото трудово население на Велинград. Той също бе категоричен, че днешните управници на града трябва да оправдаят очакванията на хората, да загърбят всякакви ежби и конфронтации и всички заедно да работят в интерес на гражданите.
След като припомни основните моменти от биографията на първия кмет Тодор Ямаков, г-н Голомехов прочете и решението на Общинския съвет за посмъртното му удостояване със званието “Почетен гражданин на Велинград”. Иванка Ямакова, прие почетния знак с думите, че това признание идва цели 40 години след смъртта на нейния баща, но по-добре късно, отколкото никога. Където и да е бил, на обществена или държавна работа, Тодор Ямаков винаги е бил образец на всеотдайност, затова е добре, че управата на Велинград все още помни неговия пример и какво е направил за града, каза г-жа Ямакова.
В края на тържествената сесия съветникът Борис Костов връчи на кмета Иван Лебанов юбилеен плакет с пожелание за успехно управление. Депутатът К. Кобаков честити празника на града, в който всеки иска да дойде. А песните на мъжката група към ансамбъл “Чепино” послужиха за мост към следващите етапи на празничната програма.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води