Велинград - online - Велинград празнува 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград празнува
Публикувано 2008-07-08 09:42:29 от темпо

“Това е Велинград на 60 години - благословен и вечен!” - хилядите велинградчани и гости на града аплодираха думите на кмета Иван Лебанов, който на 5 юли на площад “Николай Гяуров” честити юбилея на града.
Велинград празнува своята 60-годишнина с много музика, песни, танци, с нужната тържественост и полагащото се веселие. Президентът Георги Първанов, който бе патрон на празника, бе чакан гост, но не дойде, а изпрати поздравителен адрес. Същото сториха председателят на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателят Сергей Станишев, социалната министърка Емилия Масларова, общини и сдружения.
На новата, направена специално за празника сцена, застанаха официалните гости: народните представители Лидия Шулева, Костадин Кобаков, Фидел Беев, заместник-министърът на социалната политика Иванка Христова, областният управител Георги Петърнейчев, заместник-областните управители Юмер Хамза и Иван Аврамов, ген. Атанас Семерджиев, парламентарният секретар на МС Веладин Битолски, кметовете на Белово и турските градове Бабаески и Лозенград.
Въпреки дъжда водещите Ани Станкова и Иван Гергев обявиха началото на концерта, а духовите оркестри и мажоретни състави на Велинград, Троян, Горна Оряховица и унгарския град Кискорос поведоха празничното шествие от трите страни на площада. Под съпровода на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” певците от Градския хор “Николай Гяуров” изпълниха химните на България, ЕС и Велинград. След това с общ марш четирите оркестъра и мажоретките се изтеглиха от площада (за тях празникът продължи с голям купон в Кавърдановата къща). На сцената дойде ред на най-доброто от изпълненията на велинградските самодейци от групата за популярни песни към читалище “Отец Паисий”, ансамбъл “Здравче-венче”, музикална школа “Звънче”, КСТ “Импулс” и ансамбъл “Чепино”.
И докато домакините от общината и официалните гости отидоха на коктейл в “Камена”, на площада хората стояха с чадъри под дъжда в очакване на харесваната и обичана Николина Чакърдъкова, която за трети път покори сърцата на велинградчани и ги накара да бият в ритъма на българската песен и музика. Заедно с танцьорите на Неврокопския ансамбъл Николина Чакърдъкова буквално се раздаде на публиката, пя и танцува на сцената и сред хората, а силата на усмивката, която 2 часа не слезе от лицето й, сякаш спря дори дъжда. Голямата певица няколко пъти благодари на община Велинград и лично на кмета Иван Лебанов за поканата да пее на празника на нашия град и пожела на велинградчани много здраве и късмет. Концертът на Чакърдъкова превърна целия площад в огромна сцена на открито, на която се извиха безчет хора. Кулминациите бяха две - красивите фойерверки и най-хубавата българска песен “Хубава си, моя горо”, която Николина Чакърдъкова и публиката изпяха заедно и през сълзи.
За организирането на празничната вечер на общината помогнаха “МТел” като генерален спонсор, УОГС “Г. Аврамов” Юндола, ДДС “Алабак”, ДДС “Чепино”, ГС “Селище”, фирмите “Лъч-Терма”, “Минерали-М”, Гранд-хотел “Велинград”, СПА-хотел “Рич”, балнеохотел “Аура”, “Тото шанс”, Мария Рангелова, “Рубин комерс”, “Премиера 257”, “Меденка любимка”, Атанас Янаков, “Петра 5”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води