Велинград - online - Публиката жадна за театър 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Публиката жадна за театър
Публикувано 2008-07-15 12:54:06 от Темпо

Ако сред критериите за успеха на едно културно събитие е публиката, то трите театрални вечери в салона на читалище “Отец Паисий” заслужават да бъдат наречени успех. Както и миналото лято, жадни за театър се оказаха много от велинградчани и гостите на града, което показа и потенциала на тази част от Празниците на културата.
Изиграни бяха 4 театрални постановки. Домакините от ОНЧ “Отец Паисий” представиха най-новата си продукция - съвременната българска пиеса “Клошари” под режисурата на В. Фиданова. Изиграхме най-силното си представление, бяха единодушни актьорите след показаното на 8 юли в препълнената зала.
На 8 юли вечерта отново гледахме на наша сцена самодейците театрали от карловския театър “Елена Снежина”. Преди година те пожънаха голям успех с “Хитър Петър”, а сега показаха продължението - “Хитър Петър 2”. Сценографията на пиесата бе дело на Веселин Ковачев, който години наред режисира велинградските самодейци.
Класиката на Иван Радоев “Таралеж” видяхме на 9 юли в изпълнение на театралния колектив към читалище “Съгласие” от Каварна. На 10 юли самодейният състав към Дома на енергетика в Козлодуй представи пиесата “Деветият ден на чиновника Николай” от Виктор Ляпин.
Освен наслада за публиката, театралната сцена се превърна и във възможност за четирите театрални колектива да заздравят вече създадените връзки и да обменят нови идеи.

С подкрепа за театъра една община гради имидж
Величка Нейчева работи като режисьор на театралната трупа към Дома на енергетика в Козлодуй. Родена е в Пловдив, завършва режисура в белоруската столица Минск, работи в професионален театър до 2002 г., а след това се насочва към работа с деца и с любителския театрален състав в Козлодуй. Категорична е, че не съжалява за този избор, защото така има възможността да сформира трупа, екип от съмишленици.
- Г-жо Нейчева, има ли го самодейният театър в малкия град и на какво се крепи?
- Има го, защото хората, които се занимават с такъв тип театър, влагат в него страшно много от себе си. Много често самодейните актьори са по-искрени на сцената от професионалистите. Причината е, че играят само за удоволствие. В малките градове има театрална публика, актьорите си имат фенове, които следят техните изяви и ги подкрепят. В Козлодуй поне засега нямаме проблеми с финансирането на самодейния театър. За разлика от много други колеги, през зимата ние репетираме на топло.
- В България вече има няколко фестивала, които са място за среща на самодейните театри. Може ли и велинградската “Театрална сцена” да стане такова място?
- Както професионалният театър има своя среда, така е и сред аматьорите. Дали може Велинград да се превърне в такова място за среща на самодейните театри - зависи доколко и кой ще застане зад хората, които искат да го направят. Зад мен при организацията на фестивала в Козлодуй застанаха общината, АЕЦ и частният бизнес. Освен добрата организация, която трябва да започне половин година по-рано, трябва изцяло подкрепата на хората. Може да има много желание и хъс, но се иска и финансиране, защото е нужна визия, афиши, трансперанти, снимки, филм... По този начин обаче една община изгражда имидж.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай