Велинград - online - Изложбата среща история и настояще 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изложбата среща история и настояще
Публикувано 2008-07-15 16:55:33 от Темпо

На 9 юли в рамките на тържествата, посветени на 60-я рожден ден на Велинград, залата на Историческия музей бе изпълнена с граждани, дошли за откриването на изложбата “Велинград - миг от вечността”. Сред гостите бяха кметът на общината Иван Лебанов и неговите заместници, както и председателят на Общинския съвет Борис Голомехов.
Представяйки изложбата, директорът на музея Снежана Велева каза: “60 години за историята са само миг, а за човека почти един човешки живот, отдаден на труд, надежди и мечти. Нашият град е роден от мечтите на една 22 годишна девойка, отдала живота си за една красива мечта, а нейнита кръв и дух споиха трите села в един град - нашият Велинград”.
Кметът Иван Лебанов откри изложбата с констатацията, че тя показва нашето минало, настояще и бъдеще.
Изложбата включва 150 снимки и 50 експоната. Художник на експозицията е Марин Маринов от Пазарджик. На отделни платна са представени административното раждане и изграждането на новия град, неговите кметове и почетни граждани, градовете-побратими, интересни моменти от честването на досегашните юбилеи, развитието на промишлеността, успехите в образованието, традиционните празници на културата, днешният туристически облик на Велинград като СПА столица на България. Сред експонатите, радващи се на най-голям интерес, са атрибутите на кметската власт, олимпийският медал на Иван Лебанов, купите и отличията, завоювани в плуването, спортните танци и други спортове, вещи на Николай Гяуров и др.
Идеята на организаторите е изложбата да не спира само до историята, а да бъде и своеобразна реклама на курорта Велинград 60 години след неговото раждане. Затова и експозицията ще бъде на разположение на посетителите през цялото лято, до края на август.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай