Велинград - online - Празникът на водата - един от най-истинските празници на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празникът на водата - един от най-истинските празници на Велинград
Публикувано 2008-07-15 16:59:16 от Темпо

Празникът на минералната вода на 11 юни заслужено бе наречен от председателя на Общинския съвет Борис Голомехов един от най-истинските празници на Велинград. Защото сме градът с най-много минерални извори в България, защото сме СПА-столица, защото празникът на минералната вода е прекрасен повод да покажем целия си туристически потенциал.
На 11 юни на създадения преди 71 г. Централен минерален плаж се видя колко много дава водата на Велинград. За първи път велинградските хотели направиха дефиле, като представители на всеки хотел дефилираха със знаме и се представиха с кратка реклама. Участваха “Двореца”, “Бор”, Гранд-хотел “Велинград”, “Рич”, “Камена”, “Лъки Лайт”, “Олимп”, “Клептуза”, “Уникат”, “Деви”, “Елбрус”, “Аура”. Освен с дефилето хотелите се представиха и с рекламни щандове, които се радваха на интереса на посетителите. Всеки от хотелите се постара да демонстрира своята специфика и да покаже най-доброто от това, което предлага на своите гости.
Специално за празника мажоретният състав изпълни своя нов “Танц на водата”, поставен от Биляна Масларова по известната песен “Вода” на Стоян и Елица. Музикантите от Представителния духов оркестър “Д. Мечев” свириха облечени в рекламни тениски “60 години Велинград” в цветовете на националния трикольор.
Много емоции за публиката предизвикаха демонстрационните плувания на възпитаниците на двата плувни клуба “Чепинец” и “Белмекен”. Оправдана гордост и заслужени аплодисменти предизвика изброяването на имената на нашите шампиони и медалисти от десетки плувни първенства. Гордост за нашия плаж е и фактът, че първото плувно състезание тук е проведено преди 70 години, през далечната 1938 г.
Възхищението на всички присъстващи спечелиха момичетата от отбора по синхронно плуване към Националната спортна академия “Васил Левски” - София. В големия басейн те показаха не само завидно майсторство, но и красотата на този атрактивен спорт.
Водещ на забавната част от празника беше Димитър Туджаров-Шкумбата. Като министър на веселието от Брюксел той весели публиката с вицове и я забавлява с песни.
Сред официалните гости на Празника на минералната вода беше делегацията от белоруския град Малодечно. Г-жа Людмила Кананович изрази възхищението си от красивия Велинград и гостоприемството на неговите жители и ни честити рождения ден на нашия град.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай