Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.07.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.07.08
Публикувано 2008-07-15 17:03:55 от Темпо

ХИЛЯДИ НА ФИНАЛА С ИВАНА Концертът на фолк-дивата Ивана на 12 юли се превърна в грандиозен финал на празничната програма, посветена на 60 години от създаването на Велинград. Централният площад не помни подобно рекордно стълпотворение на хора, които до късно пяха и танцуваха със своята любимка.
Преди началото на концерта кметът Иван Лебанов благодари на всички официални гости, делегации и участници в тържествата, продължили от 5 до 12 юли. Той се пошегува, че е поканил Иванa да закрие празниците, защото му е адашка и дори за кратко приглася на сцената рефрена “Ние сме номер 1”.

СОЦИАЛНИ Приключи конкурсът за избор на доставчик на социални услуги, който общината обяви, за да преобразува досегашният Дом за деца, лишени от родителски грижи. От явилите се две неправителствени организации комисията класира на първо място Регионален център за социални дейности и практики - Пазарджик. Той ще работи в партньорство с Института за социални дейности и практики - София.

ЗАБРАНА Със заповед от 11 юли кметът Иван Лебанов забрани ползването на питейна вода за поливане и миене в часовете от 6 до 23 часа. Причината са очакваните жеги и недостиг на вода. Контролът е възложен на “ВКТВ” и “ЕВКК”.

ПЪТ От 14 юли е затворен за ремонт пътят Батак - Пещера. Обходният маршрут за леки автомобили е през курорта “Свети Константин”, а за товарни коли през Ракитово. Срокът за приключване на ремонтните дейности е 15 август.

НАГРАДИ 78 полицаи и 29 огнеборци от Пазарджишка област бяха наградени по случай празника на МВР 5 юли. Сред тях са 6 служители от “Противодействие на престъпността”, дознатели и мл. автоконтрольор Борис Боков от РПУ - Велинград. От огнеборците са наградени инсп. Иван Гьошев, гл. инспектор Методи Ушев, Васил Смиленов и Марко Фурнаджиев от РС ПБЗН - Велинград.

ИМАНЯРИ Иманяри копаят в района на връх Сютка, алармираха граждани. При направена проверка е открито мястото на разкопките, но иманярите са успели да избягат, оставяйки само един от уредите за разкопаване.

НЕГОСТОПРИЕМСТВО Вместо с очакваното “трето полувреме” мачът на ветераните от “Левски” и “Чепинец” миналата неделя е приключил с конфуз. Футболистите са се отправили на банкет в “Тото шанс”, където обаче никой не ги очаквал и нямало подготовка за подобно мероприятие. Гостите от “Левски” са си заминали за столицата, обидени на домакините от общината.

ИКОНОМИКА Учениците от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” Надежда Кръстева и Стойчо Андонов са се класирали за участие в национално състезание по икономика.

НАСИЛИЕ Полицията задържа 63-годишния овчар И. К. от Костандово. Той е нападнал 66-годишна жена от Пловдив в района на гара Костандово и е направил опит да я изнасили. Жената е оказала силна съпротива, след което е сигнализирала в полицията. Срещу задържания се води бързо полицейско производство.

БАНДЕРОЛИ Полицията проведе акция в голям брой търговски обекти във Велинград за цигари без бандероли. 80 кутии са иззети от магазин за зеленчуци, собственост на 62-годишната Е.Ч.
БОЙЛЕР Две жени са задържани за кражбата на 80-литров бойлер от двора на велинградчанката Л. С., 59 г. Полицията е арестувала за 24 часа 38-годишната В. К. от Велинград и 26-годишната С. Р. от Семчиново.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай