Велинград - online - ПК ”Белмекен” приключи успешно плувния сезон 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПК ”Белмекен” приключи успешно плувния сезон
Публикувано 2008-07-22 08:38:12 от Темпо

Плувците на ПК ”Белмекен” взеха участие това лято в 5 държавни първенства по плуване и 1 държавно първенство по триатлон.
На ДП “Златна рибка” при участието на 39 клуба и над 400 състезатели щафетата на момчетата в състав Антон Ганчев, Борислав Коцев, Стоян Допчев и Красимир Драганов се класира на 8-мо място. В индивидуалното класиране много добре се представиха Борислав Коцев и Антон Ганчев, а Стоян Допчев е с най-добър резултат за възрастта си (род. 1999 г.) на 50 м. св. стил.
На Държавното лично отборно първенство (ДЛОП) за деца в Сандански при конкуренцията на 32 клуба с над 220 състезатели Анна Гаргова спечели бронзов медал на 50 м. св. стил. Теодора Папазова се класира 6-та на 50 м. бруст, Теодора Ганева стана 8-ма на 100 м. гръб, Тодор Ролев е 13-ти на 50 м. св. стил. Свободната щафета на момичетата в състав Анна Гаргова, Теодора Ганева, Теодора Папазова и Ани Чечева се класира на 6 място.
На ДЛОП за юноши и девойки мл. възраст във Варна отлично се представи Вангелина Драганова, която стана държавна шампионка на 50 и 100 м. бруст и спечели сребърен медал на 200 м. Цветелина Русинова се класира 6-та на 100 м. бътерфлай. При момчетата Петър Харизанов се класира на 8 място на 50 м. св. Стил, а Запрян Топузов 11-ти на 50 м. бътерфлай.
На ДЛОП за мъже и жени Георги Сейменов се класира на 6-то място на 100 м. св. стил. Йорданка Керина е 6-та на 50 м. св. стил, а Георги Шаламанов е 9-ти на 50 м. бруст. Свободната щафета на мъжете в състав Георги Сейменов, Георги Шаламанов, Атанас Мадолев и Христо Спасов се класира на 7-мо място. Отборно мъжете се класираха 8-ми в страната.
В ДП по триатлон – дисциплината акватлон в гр. Баня ПК “Белмекен” взе участие с 18 състезатели. При деца мл. възраст Таня Поибренска стана държавна шампионка, при момчетата Стоян Допчев спечели сребърен медал, а Красимир Драганов бронзов медал. В деца старша възраст при момичетата Теодора Папазова стана държавна шампионка, а Теодора Ганева спечели сребърния медал. При момчетата Тодор Халачев спечели среброто, а Росен Кривулев бронзовия медал.
Извън добрите постижения на плувците от клуба, ПК “Белмекен” продължава традицията да подготвя свои състезатели, които покриват изискванията на американски университетски отбори по плуване. Тази година с плувна спортна стипендия ще продължат образованието си в САЩ Георги Шаламанов в Южна Каролина и Атанас Мадолев в университета във Феърмонт, Охайо.
Треньорите Йорданка Пенина и Велчо Клешков определят сезона като успешен и очакват призови класирания от своите състезатели на Държавното първенство по триатлон, което ще се проведе на 27 юли във Велинград.
При всичките си участия на Държавните първенства ПК “Белмекен” получаваше безрезервна помощ от общината. Клубът използва възможността да благодари на общинската администрация и лично на кмета Иван Лебанов за вниманието и грижите, които се полагат за спорта в града.

ПК “Белмекен” реализира програма на ДАМС
На 15 юли ПК “Белмекен” Велинград приключи успешно изпълнението на проект по програмата на Държавната агенция за младежта и спорта “Научи се да плуваш 2008”. Тя е разработена в изпълнение на Националната програма за развитие на спорта в Република България и за пръв път тази година се осъществява във Велинград. Основната цел, която се поставя, е обучение по плуване на всички ученици за подобряване на здравето и физическата им дееспособност, предпазване от удавяния и насочване към системни занимания със спорт.
В проекта на клуба бяха включени ученици от II и III клас на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” Велинград, които преминаха безплатен курс по начално обучение по плуване. С пълното съдействие на ръководството на училището и класните ръководители и при голям интерес от страна на родителите децата организирано провеждаха занимания 2 пъти седмично на покрития плувен басейн и Централния минерален плаж, където усвоиха основните плувни умения.
На последното занимание децата демонстрираха наученото. Всички участници в проекта получиха награди, осигурени с финансовото съдействие на ДАМС.
Темпо Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води