Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.07.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.07.08
Публикувано 2008-07-22 09:06:21 от Темпо

БОЛНИЦА Националното сдружение на общините отпуска субсидия от 50 000 лева за общинската болница “МБАЛ-Велинград”, съобщи заместник-кметът Ангел Даскалов. Субсидията се дава на тримесечие и е за болници, които обслужват пациенти от отдалечени райони, каквато е велинградската.

ПАРАКЛИС На 15 юли бе направена първата копка в местността “Свети Спас” край Чепино, където ще се строи нов параклис. Идеята е отново на Инициативния комитет към ДДС “Алабак”, който работи по параклисите “Свети Никола” в местността Никульова църква, “Св. пророк Илия” на Елин връх и църквата “Свети Георги” на връх Острец.

ПАРАЛЕЛКА Тази година има рекорден брой седмокласници, желаещи да продължат обучението си в чуждоезиковата паралелка на СОУ “Васил Левски” във Велинград. 52 кандидат-гимназисти са посочили паралелката като първо желание, но местата са 28. Директорът на училището Емил Моллов е направил постъпки пред Регионалния инспекторат на Министерството на образованието да бъде разкрита втора езикова паралелка. От РИО обаче засега са отказали да дадат разрешение за втора паралелка.

ПОЗДРАВ Председателят на Общинския съвет Борис Голомехов изпрати поздравителен адрес до Клуба за спортни танци “Импулс”. Поздравите към тях са по повод призовите класирания на турнира в Албена.

АРМЪНИ Фолклорната група на армъните от Велинград и Ракитово “Кънтику носту” с ръководител Никола Янев взе участие в международен фестивал в Кочани, Македония. Там се събраха армънски състави и индивидуални изпълнители от Македония, България, Гърция, Румъния и Сърбия. Фестивалът е под егидата на македонското министерство на културата и община Кочани и е без конкурсен характер. “Кънтику носту” бе единствената група, която представи традициите и фолклора на армъните от България.
СКАНДАЛ В понеделник Районен съд - Велинград осъди на 5 денонощия арест З. Р., 33 г. от Велинград и жителите на Пашово И. И., 23 г., А. Т., 23 г., М. Т., 21 г. и И. К., 23 г. Те са предизвикали скандал по време на заключителния концерт на тържествата за 60-години Велинград на 12 юли вечерта. По време на концерта на Ивана мъжете грубо нарушили обществения ред, отправяйки обиди, закани и удари, което предизвикало намесата на полицията.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола