Велинград - online - Бойните действия в местния парламент продължават 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Бойните действия в местния парламент продължават
Публикувано 2008-07-29 09:03:57 от Темпо

В Общинския съвет във Велинград започна нова серия от битката за властово надмощие. Прогнозата на Екатерина Каферинова, че с нейното сваляне от заместник-председателския пост борбата не свършва, а ще има още атаки и безпринципни коалиции, се сбъдва.
На 21 юли, понеделник, Общинската избирателна комисия проведе заседание, на което разгледа адресираното до нея уведомително писмо, подадено от председателя на Общинския съвет Борис Голомехов. Г-н Голомехов сезира ОИК, че двама съветници от ВМРО - Александър Гагов и Янко Сачков са натрупали по пет отсъствия от заседания. Двамата не се взели участие в 3 редовни и 2 извънредни сесии през април, май и юни. Според чл. 30, ал. 5 от ЗМСМА ако общински съветник не участва в три поредни или в общо 5 заседания през календарната година, той губи правомощията си. Законът предвижда при служебен ангажимент, отсъствие от страната, заболяване и други уважителни причини съветникът писмено да уведоми председателя на Общинския съвет, че ще отсъства. В случая обаче такива писмени уведомления липсват.
На базата на писмото от Б. Голомехов ОИК взе решение да даде 3-дневен срок, в който Александър Гагов и Янко Сачков да предоставят своите възражения по случая. ОИК се събра на 25 юли и разгледа писмено подадените становища от двамата съветници. Комисията реши да проведе ново заседание този понеделник, 28 юли, на което г-н Гагов и г-н Сачков ще бъдат поканени (тъй като заседанието е след отпечатването на този брой на “Темпо”, подробности очаквайте следващата седмица). Ако ОИК реши да прекрати правомощията на двамата, на тяхно място влизат следващите в листата на ВМРО: Любен Бояджиев и Борис Терзиев. Каквото и решение да вземе комисията, то подлежи на обжалване по съдебен ред.
В разгара на спора на 23 юли бе внесено официално искане за прекратяване правомощията на Борис Голомехов като председател на Общинския съвет. То е подписано от нужните по закон 1/5 от общия брой съветници: Александър Гагов, Венцислав Еличин и Янко Сачков от ВМРО и Георги Чинков, Георги Панов и Снежана Велева от БЗНС. Шестимата съветници настояват това да бъде първа точка в дневния ред на сесията на 31 юли. Мотивите за поисканото от тях сваляне на Борис Голомехов от председателския пост са, че той не осъществява достатъчен контрол върху проекторешенията, показва непознаване и неспазване на нормативните актове и не е осъществил контрол кой изпълнява длъжността “управител” на “Стройком” при излизането в отпуск на титуляра Иван Бояджиев (наша проверка показа, че докато управителят е в отпуск, по стандартната за всяко предприятие процедура го замества Васка Колчагова, която освен общински съветник е и заместник-управител на “Стройком”).
Изходът от двете битки ще стане ясен тази седмица. Ако се стигне до гласуване за сваляне на председателя, вотът ще е таен и ще са нужни 15 гласа - тоест нужно е да се роди поредното ново управляващо мнозинство в Общинския съвет.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води