Велинград - online - ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Публикувано 2008-08-05 18:01:17 от Темпо

Мустафа Джамбаз:Да играем всички заедно
- Г-н Джамбаз, как ще коментирате вчерашния вот за избор на председател на Общинския съвет и новосформираното мнозинство?
- В Общинския съвет има различни групи, не може всички да мислим еднакво и нещата се решават чрез избор. Досега от страна на ДПС винаги сме показвали уважение към всички групи и ще продължим да търсим диалог. Надяваме се да намерим общ език с всички.
- Има ли коалиция ДПС, ВМРО, ДПС?
- Лично не съм следил кой гласува или не. Ние сме отворени към всички.
- Да попитаме по друг начин: вие като председател на подкрепа от кои политически сили разчитате?
- От групите на БЗНС и ВМРО. Надяваме се да получаваме подкрепа и от други партии.
- Вчера вие казахте, че нещата ще потръгнат, когато повече се сещаме за думата толерантност, а не за анти. ДПС достигна до спечелване на председателския пост, подкрепяйки две искания за оставки - на зам.-председател и на председател на Общинския съвет. Това толерантно поведение ли е или е поведение анти?
- При нас решенията се взимат на заседание на групата и са колективни. По искането за оставката на Борис Голомехов имаме политическо решение. Нямаме нищо против него, в прекрасни отношения сме. Имаме и забележки по работата на председателя. Толерантно не означава да се съгласяваме с много други, имаме наша позиция.
- Кога ДПС промени мнението си за председателсикя пост: при избора на зам.-председатели преди месеци дори не направихте предложение за такъв от ДПС, а сега се твърди, че председателят трябва да е от ДПС, защото това е най-голямата група?
- Бяхме против възнагражденията на заместник-председателите. Преценихме, че трима са много, а четвърти вече е прекалено много.
- Остана впечатлението, че вчера липсваше готовност веднага да бъде излъчен кандидат за председател на Общинския съвет. Кога и от кого бе взето решението вие да сте кандидатът?
- Решението беше взето вчера, от цялата група на ДПС.
- Съветникът Златко Златанов каза, че целият сценарий е на депутата Фидел Беев. Имаше ли сценарий и на кого беше той?
- Отношенията между Ф. Беев и З. Златанов са лични и затова не ги коментирам. Като депутат от ДПС Фидел Беев присъства на заседанията на нашата група.
- Вашият отговор на въпроса на кмета от вчера “Наиграхте ли се”?
- Сами виждате какво се случва. Ще се опитаме да работим така, че да играем всички заедно и да няма разногласия, а не всеки на различно хоро.

Тома Пачалов:Имаше пробив в БСП
- Г-н Пачалов, въпреки обявеното от вас политическо решение да подкрепите Борис Голомехов, един съветник от БСП гласува за неговото сваляне. Има различни тълкувания на този факт, включително и че така БСП дава знак, че е готова да се договоря с новото мнозинство. Вие как ще обясните гласуването на вашата група?
- При нас имаше политическо решение и аз още преди гласуването казах от трибуната нашето решение да не подкрепяме искането да бъдат прекратени правомощията на Б. Голомехов като председател. Имаше пробив в групата, решението не бе изпълнено изцяло. Но при второто гласуване, когато Б. Голомехов отново бе кандидат, ние изпълнихме политическото решение и го подкрепихме.
- От името на БЗНС Снежана Велева обяви, че тяхната оценка за работата на председателството е незадоволителна. Очаквате ли, след като ви пишат двойка, че ще бъде поискана и вашата оставка?
- Не се притеснявам от оценката. Влязъл съм в Общинския съвет да работя с опита и знанията си за просперитета на общината. Ако като заместник-председател не съм полезен, няма проблеми да напусна поста, въпреки че нямам пропуски в работата си. Оценката на г-жа Велева е обяснима - неудовлетвореност, че не стана председател на една от комисиите в Общинския съвет, а и се знае, че вчера една от алтернативите за председател на Общинския съвет беше тя.
- Как ще се отрази на Общинския съвет очертаващата се комбинация от крехко мнозинство плюс съдебни процедури?
- Няма да се отрази добре. Съдебната сага води до нестабилност, неувереност в работата. Затова казах на М. Джамбаз и А. Мареков, че вчерашният избор на председател може да породи нови неприятности. Има лични отношения, които обаче водят след себе си нестабилност в Общинския съвет.

Венцислав Еличин:Няма коалиция с ДПС, двама спонтанно са се заблудили
- Как ВМРО влезе в тази странна коалиция с ДПС?
- Наистина е много странно. За коалиция между ВМРО и ДПС не може да се говори. Няколко личности не могат да променят имиджа на ВМРО. Няколко членове са се заблудили, но е временно.
- Съветниците Александър Гагов и Янко Сачков членове ли са на ВМРО?
- Двамата положиха клетва, но документите, които трябваше да представят пред ръководството, не са дадени и официално не са приети като редовни членове на организацията. Лошото е, че се поддават на натиск, но това ще отшуми.
- Идват парламентарни избори, как ще обясните на вашите избиратели, че с гласовете на ВМРО бе избран председател на Общински съвет Велинград от ДПС?
- Няма никакво политическо решение, това е спонтанно от страна на двамата. Аз официално мога да заявя, че не съм гласувал за новия председател. Жалкото е, че тези хора, които гласуваха за нас и чистите гласове на верните поддръжници на ВМРО остават малко излъгани. Историята е доказала, че в редовете на ВМРО е имало мюсюлмани редом с нашите членове и те са показали, че милеят за България, дали са и живота си за идеята.
- Националното ръководство на ВМРО запознато ли е със случилото се вчера във Велинград?
- Нашето ръководство беше запознато, че ще има оставка на председателя и нов избор. За това, което се получи след гласуването и беше избран председател от ДПС, това не бе спрягано предварително и ръководството не е уведомено. На всички, които са искали да правим коалиции, съм казвал, че ние гласуваме по съвест и да не упражняват натиск.
- Досега работихте заедно с Б. Голомехов в председателството на Общинския съвет, но под искането за неговото сваляне е и вашият подпис?
- Винаги съм му предлагал с какво мога да бъда полезен. В един екип би трябвало да работим заедно. Но ние сме на работа извън общината и работата падна изцяло върху него.
- В същото време внасяте общо искане с БЗНС, а оттам дават незадоволителна оценка на цялото председателство - включително и на вас?
- Думите на Снежана Велева за незадоволителна оценка на председателството могат да ви дадат повод да се замислите дали има коалиция и споразумение. Ако имаше споразумение между ДПС, ВМРО и БЗНС, нямаше да има упреци срещу председателството, а само срещу председателя. Нещата идват спонтанно, не са обмислени.
- Очаквате ли от ръководството на ВМРО да ви “дърпат ушите”?
- Ще ги дърпат на някои! Аз официално представлявам ВМРО, а нашите съмишленици не са редовни членове на организацията.


Иван Лебанов:Създавам мостове
- Г-н Лебанов, преди 2 месеца имаше декларация, в която група съветници остро критикуваха вас и Общинска администрация. Тя бе подкрепена и от ДПС, а днес вие заявихте подкрепа за новото ръководство на Общинския съвет. Значи ли това, че затваряте тези страници и се почва на чисто?
- Нищо не затварям, само отварям, създавам мостове между всички групи. Предполагам, че вече са се наиграли. Сега да се организира ново, стабилно мнозинство, което всички декларират, но не го вършат. Омръзна ми да ми подаряват плакети и поздравителни адреси, че ще работят толерантно и за Велинград. Това е само на думи! Надявам се новото мнозинство - разговарял съм и с други политически сили, да си седнат на местата и да работят за общината.
- Оптимист ли сте, като имате предвид конкретната ситуация в местния парламент, а и на базата на опита си като общински съветник?
- Съмнявам се. Но се надявам!
Използвани са въпроси на вестник “Темпо” и радио “ЧЛК”

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води