Велинград - online - От 15 август скоби и глоби 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От 15 август скоби и глоби
Публикувано 2008-08-11 22:43:11 от Темпо

Въвеждането на синята зона за паркиране е сред най-коментираните от велинградчани теми. Нововъведението бърка в джоба на всеки, решил да остави автомобила си на централно място. То създаде и редица проблеми: улици, непопадащи в синята зона, се превърнаха в паркинги и затрудняват движението на пешеходци и автомобили; появиха се коментари, че паркирането в синя зона натоварва и без това големите сметки при пазаруване; търговци се оплакват, че заради таксата за паркинг намаляват клиентите в техните заведения и магазини. Общината обаче отчита задоволителни приходи от синята зона. Само за 3 дни от 1 до 3 август (петък, събота, неделя) постъпленията са 5400 лева, съобщи ресорният заместник-кмет Ангел Даскалов.
Част от многобройните проблеми бяха поставени на последната сесия на Общинския съвет. Със заповед на кмета Иван Лебанов бе определено, че синята зона ще действа и в неделя от 8 до 16 часа. Общинският съвет направи нужната поправка, за която в. “Темпо” писа преди две седмици, и в наредбата.
Друг казус се появи около определените часове за зареждане на търговски обекти. Според наредбата това може да става между 21 и 9 часа. Но част от обектите отварят след 9 часа сутрин, а в други трябва да се доставя хляб в различни часове от деня. Решено бе, че извън тези часове, когато зареждането е безплатно, ще се въведе месечен абонамент: за коли до 4 тона - 15 лева, над 4 тона - 20 лева, над 7 тона - 35 лева.
Проблем има и с паркирането на автомобили на държавни институции като горските стопанства, РИОКОЗ и др. За тях инж. Ат. Хрисчева, управител на “Спортни имоти и пазари”, предложи да се създадат по-облекчени условия. Решено бе, че държавните учреждения и юридическите лица с нестопанска цел ще заплащат за паркиране в синя зона по 20 лева месечно.
Не стана ясно какво ще е решението за автомобилите, на които се налага да влизат в синята зона само за 5-10 минути при задействане на СОТ или по друга наложителна причина.
За шофьорите важна дата е 15 август, петък. Оттогава общината слага край на гратисния период за нарушителите. Започва монтирането на скоби за неправилно паркиране в синята зона. Ще се събират и глоби от паркиралите на места извън синята зона, в които обаче паркирането е забрането. Скобите ще се поставят от служители на “Спортни имоти и пазари”, като на стикера ще има изписан телефон за връзка, а таксата за демонтиране е 10 лева. Глобите за неправилно паркиране ще се събират от служители на КАТ и на общината.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола