Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 07.08.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 07.08.08
Публикувано 2008-08-11 22:46:35 от Темпо

ОТЧЕТИ Приет бе отчетът за свършеното от Общинския съвет през първите шест месеца от мандата. В изготвения от досегашния председател Борис Голомехов документ са отчетени резултатите от проведените 11 сесии и взетите над 320 решения. Отделно съветниците гласуваха и отчет по изпълнението на решенията.

ПРИХОДИ Общината представи сборен отчет за касовото изпълнение на местните приходи през първото полугодие. Събираемостта на местните данъци и другите приходи е в рамките на обичайната. Съветниците отново поставиха въпроса за по-ефективно събиране на курортната такса. Главният счетоводител на общината Христо Савов предложи Общинският съвет да се обърне към Националното сдружение на общините за законова промяна, за да може общината да упражнява по-строг контрол. Кметът Иван Лебанов подкрепи старото предложение за табло, на което да се публикува кой хотел каква курортна такса е внесъл всеки месец.

ДРУЖЕСТВА Съветниците приеха с 22 гласа “за” баланса и отчета на “Атлетик” АД. Взето бе решение през септември да се проведе извънредна сесия за всички търговски дружества с общинско участие.

ОБСЪЖДАНИЯ По предложение на д-р Жеко Чешмеджиев от ГЕРБ бе приета Наредба за организиране и провеждане на публични обществени обсъждания в община Велинград. Нейната цел е да повиши информираността на гражданите, но самите обществени обсъждания няма да имат юридически последици.

ДВОРЕЦА “Двореца” ООД получи разрешение за изграждане на нова сграда в северната част на своя парцел. Максималната етажност на сградата е 5 етажа, плътността на застрояване 60%.

ГРАДИНИ 6000 лева бяха гласувани за детските градини “Радост” и “Детски рай”. С парите ще се закупят кухненски печки, които отговарят на нуждите на детските заведения и изискванията на РИОКОЗ и РСПАБ. 5000 лева за неотложни ремонти получи ЦДГ “Пролет” в Драгиново.

ЦЕНТРОВЕ В столовата на старата административна сграда на общината от 1 септември т.г. ще заработи Център за социална рехабилитация и интеграция. Преди време Общинският съвет даде съгласие общинското помещение да се ползва при спечелване на проекта. Бъдещият център ще има капацитет от 40 клиенти и 8 щатни бройки персонал, като финансирането е държавно. Дневни центрове за стари хора ще бъдат разкрити към трите пенсионерски клуба в Лъджене, Чепино и Каменица. Те също ще са с капацитет 40 клиенти и персонал от 4 човека и се финансират от държавата.

МИГ Не бе прието предложението кметство Сърница да участва съвместно с общините Доспат и Борино в създаването на Местна инициативна група (МИГ) по Програмата за развитие на селските райони ЛИДЕР. Повечето съветници изразиха съмнения, че отделянето на кметството и участието му чрез частна фирма крие рискове. Идеята подкрепи единствено групата на ДПС.

ОЦЕНКИ Приети бяха няколко оценки на земя в парцели, където общината е съсобственик и се иска ликвидиране на съсобствеността. Според лицензирания оценител цената на кв.м. земя на бул. “Съединение” и в района на Стадиона е 60-70 евро.

ПОБРАТИМЯВАНЕ Кметство Сърница ще се побратими с кметство Газиемир, община Измир. Връзката между двата града е скрепена по време на гостуването на фолклорния състав на Сърница в Газиемир. Бъдещото сътрудничество ще е в областта на културата и икономиката.

ДЕЙМОС Със 17 гласа “въздържал се” съветниците не приеха молбата на “Деймос” ЕООД Ракитово за прокарване на оптически кабел за кабелна телевизия по трасе от Велинград до Драгиново. Първоначално те не се съгласиха кабелът да е въздушен, сега отхвърлиха и идеята да е подземен.

БИЛБОРД Електронен билборд ще се появи на центъралния площад във Велинград, в непосредствена близост до новопостроената сцена. Приета бе схема за поставяне на съоръжението.

ПРОКОПАВАНЕ “Елбрус Холидей” получи право за прокопаване за водопровод за топла минерална вода. Съветниците гласуваха с изрично условие, че прокопаването ще започне след края на летния сезон.

ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ Общината ще подаде проект по програма ФАР, за да бъде направен цялостен ремонт на бараките на бившата детска градина до “Тотото” в кв. Чепино. Идеята е след ремонта помещенията да се ползват като защитено жилище за нуждаещи се. Предишната кметската управа проведе конкурс за избор на фирма-изпълнител на защитеното жилище, за което бе определен общински парцел до парка на Вельова баня. Процедурата е пълна с нарушения, сезирана е прокуратурата и вероятно ще се стигне до съд. Затова на юлската сесия старото решение бе изменено и защитено жилище ще се прави не до Вельова баня, а в бараките в Чепино.

ПРИЯТЕЛИ След сесията кметът Иван Лебанов покани съветниците, за да ги почерпи в “Чинарите”. Сдобрихме се със съветниците, съобщи кметът след неформалната среща.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола