Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.08.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.08.08
Публикувано 2008-08-11 22:49:20 от Темпо

МИТРОПОЛИТ С продължителен звън на камбаните сутринта на 6 август, Преображение Господне, лъдженската църква “Успение Богородично” възвести големия празник и присъствието на Пловдивския митрополит Николай. Това бе първото посещение във Велинград на новоизбрания митрополит, който извърши богослужението за Преображение заедно със свещеници и църковен хор от Пловдив. В тържествената служба участваха болшинството свещеници от църквите в Чепинското корито. Пловдивският митрополит Николай призова вярващите: “Внимавайте да не обърнете гръб на Бога!” и в свойствения си стил проведе службата при строга дисциплина от страна и на свещениците, и на дошлите в храма. В края на службата митрополитът лично даде причастие на богомолците. По време на престоя си във Велинград Пловдивският митрополит Николай се срещна с кмета на общината Иван Лебанов и с хора от кметския екип.

ДЕЛА Борис Голомехов оспори пред Пазарджишкия административен съд решенията, с които Общинска избирателна комисия - Велинград не прекрати правомощията на съветниците от ВМРО Александър Гагов и Янко Сачков. Искането бе на базата на натрупани отсъствия от заседания за Общинския съвет без да са предупредили писмено председателя. Тъй като ОИК има отделни решения за всеки от съветниците, в административния съд също са образувани две дела. Те ще се гледат от двама различни съдии.

ДЕЦА На 4 август в двора на поликлиниката в Ракитово бе направена първа копка на бъдещия Дневен център за деца с увреждания. Той е предназначен за 40 нуждаещи се деца и ще бъде направен от общината по проект “Красива България”. Общината и проектът си поделят сумата от 160 000 лева, а строителството до края на септември трябва да извърши пазарджишката фирма “ПИМО СВ”. При старта на строежа, на който присъства общинското ръководство, бе отслужен и водосвет от отец Стоил.

КАРИЕРА Премиерът Сергей Станишев освободи от длъжността заместник-министър на труда и социалната политика велинградчанката Иванка Христова от квотата на НДСВ. Според столичната преса е възможно г-жа Христова да остане в министерството като съветник на министър Емилия Масларова.

ПРАЗНИК Църквата “Успение Богородично” започна да събира средства и дарения за курбана, който всяка година се прави за храмовия празник 15 август - Голяма Богородица. Празникът ще се чества и в параклиса на Кара тепе, който също носи името на Божията майка.

СЛАВИ На 30 август на Градския стадион във Велинград Слави Трифонов ще изнесе концерт, в който ще се включат Ку-ку бенд, балет “Магаданс”, фолклорната формация “Етника” и актьорите Виктор Калев, Краси Радков и Мариан Баджев. Концертът се организира от “Виртуална България” и партьори.
ЛОВЦИ Членове на Сдружението на ловците и риболовците от Велинград се включи в националното отбелязване на 110 години от създаване на Ловно-рибарски съюз в Блъгария. Честването на юбилея се състоя през уикенда в местността Узана край Габрово, където се проведе 11-тият национален ловен събор и бяха осветени знамената на местните сдружения. Велинградските ловци и риболовци също ще празнуват юбилей, като са избрали за събитието датата 6 септември, съобщи председателят на сдружението Венко Бозев.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води