Велинград - online - Едва стотина млекопроизводители чакат помощ от държавата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Едва стотина млекопроизводители чакат помощ от държавата
Публикувано 2008-08-19 08:38:37 от Темпо

864 животновъди от община Велинград имат млечни квоти за 2008 година. На фона на протестите на млекопроизводителите в цялата страна засега местните собственици на овце и крави не са излезли публично да се борят за помощ от държавата. Техни представители участваха в един от митингите пред Министерството на земеделието и горите в столицата като част от групата, организирана от млекопроизводителите в Пазарджишка област. Тъй като най-големият брой млекопроизводители са от Сърница, разговаряхме по телефона с кмета Мехмед Карамолла и той съобщи, че в кметството всичко е спокойно и няма информация за протести.
Всъщност няма яснота колко от тези 864 животновъди имат право и са кандидатствали за субсидии от Министерството на земеделието и горите. Причината е, че малка част от тях през 2007 г. са направили задължителната регистрация като земеделски стопани. Без такава регистрация от миналата година през 2008 г. охрата губят правото на субсидии. А в община Велинград регистрацията върви бавно и през настоящата година - до момента са я направили само 523 земеделски производители. Данните са от общинската служба “Земеделие и гори”.
Пред млекопроизводителите има и още една административна пречка: до 1 февруари 2008 г. те трябваше да подадат заявления за подпомагане. Такива са подали само 144 човека, а част от тях са отпаднали като неотговарящи на изискванията. Така о общината остават едва стотина млекопроизводители, които могат да се надяват на някаква помощ от държавата.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води