Велинград - online - Филм на Слабаков с предпремиера във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Филм на Слабаков с предпремиера във Велинград
Публикувано 2008-08-26 09:32:55 от темпо

Най-новият филм на режисьора Андрей Слабаков “Хиндемит” бе представен предпремиерно на велинградската киноаудитория. Това стана в четвъртък, 21 август, в киносалона на читалище “Отец Паисий” в Лъджене. Филмът, който бе в режисьорската си версия, поставя редица проблеми, касаещи съвременния човек и неговото отношение към света, като разказва историята за две семейства, които се настаняват в нови луксозни къщи и се опитват да осъществят диалог помежду си. Този диалог обаче остава невъзможен и се изгубва в абсурдния стремеж към криворазбраното “модерно” време, където комерсиализацията и култът към скъпите вещи убиват човешката индивидуалност. Филмът принадлежи към жанра на така наречената “комедия на абсурда”, а с главните роли блестящо се справят актьорите Деян Донков и Ернестина Шинова. Допълнителен бонус за актьоската игра е, че двамата всъщност играят двойна роля, превъплъщавайки се в образите и на двете семейни двойки.
Прожекцията на “Хиндемит” е част от мащабен филмов проект под името “Пристигащо кино” Той е по идея на Андрей Слабаков и има за цел да възобнови интереса на българския зрител към класическата филмова прожекция. С помощта на Нов филмов център и Комитетът за култура своеобразното пътуващо кино ще достигне до 140 населени места в България, сподели специално за вестник “Темпо” актрисата Ернестина Шинова. От 30 000 действащи киносалона преди 89-та година в момента са останали едва 40, изрази своето разочарование главната героиня от “Хиндемит”. Според нея все пак в последните години българското кино преживява своеобразен Ренесанс, като заглавията вече не са само мрачни и показващи грозното лице на българската действителност, а се наблюдава женрово многообразие, нещо повече – режисьорите вече не се опитват „да кажат всичко с един филм”, а стават по-конкретни и задълбочени в по-малко гледни точки.
Ернестина Шинова обяви още, че откакто е стартирал проектът през месец юни до сега, прожекциите са наблюдавани от повече от 6500 зрители, което разрушава мита за това, че българинът не обича да ходи на кино. “Киното е едно съпреживяване, което няма как да бъде усетено пред компютъра”, продължи тя.
Освен споменатия “Хиндемит” зрителите във Велинград успяха да видят още едно ценно българско заглавие – “Пазачът на мъртвите”, филм, който донесе наградата “Златна роза” за режисура на Илиян Симеонов и главна женска роля на Диана Добрева. Обиколката на “Пристигащо кино” продължава из цялата страна, като от есента в прожектираните заглавия ще се включи и филмът “Дзифт”, спечелил наградата за режисура на престижния Московски кинофестивал.
Николай Стойнов

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград


Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води