Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Кой ще защити правата ни на потребители пред БТК? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Кой ще защити правата ни на потребители пред БТК?
Публикувано 2008-08-26 09:44:32 от темпо

В продължение на 37 години велинградчанин и неговото семейство ползват един телефонен номер. От миналата година, когато БТК реши да цифровизира телефонните номера във Велинград и смени голяма част от тях, номерът на въпросното семейство е друг. В тази ситуация са стотици велинградчани, но в посочения случай неудобството от смяната е особено голямо. Техният нов домашен телефонен номер е старият телефонен номер на църквата в Лъджене. Представете си ситуацията: всеки ден и във всеки час на домашния телефон звънят хора, които търсят свещениците и питат за погребения, сватби, кръщенета и т.н. Благодарение на сменения номер хората не успяват да си свършат работа, а семейството е подложено на сериозно изпитание на нервите.
Случаят не е единичен, просто е по-драстичен от останалите. Велинградчани бяха принудени да преглътнат многото неудобства, свързани със смяната на телефонните номера. Поне част от тях биха могли да бъдат спестени на потребителите, ако от БТК бяха издали телефонен указател с новите номера. Чува се, че такъв указател за Велинград ще имаме през септември - повече от година след смяната. През това време се натрупа доста недоволство, чийто изразител е и писмото на граждани, което публикуваме.

Превключването на телефонните постове от аналогова АТЦ (автоматична телефонна централа) към цифрова за Велинград приключи в края на 2007 г. Приключи и разместването на телефонните номера. По неофициална информация са разбъркани между две и три хиляди номера на домашни телефонни абонати. Повече от 300 поста са закрити, след като собствениците им са били уведомени за смяната на телефонните им номера, обслужвани от 30-40 години.
На нашите жалби до БТК защо ни сменят номерата на телефоните отговарят, че тази смяна е за добро, че ще има много екстри и най-вече: разполагали с точка от техния си правилник (най-вероятно останала от 1929 г., когато е монтирана първата АТЦ на Лъвов мост!), по която точка имали право да разбъркват номерата на абонатите.
В началото на 2008 г. Веселин Божков от КРС обясни в пространно интервю в “Труд” как ще паднат цените при мобилните оператори, как само срещу 5 лева можеш да запазиш мобилния си номер при смяна на оператора - европейци 100%! Това добре, но защо “забравиха” да споменат, макар и с две приказки, за извършената от БТК бъркотия с домашните телефонни постове? Примерно: с колко броя са намалели телефонните постове в България, защо се разместват номерата, защо се подлагат на тормоз толкова много хора и т.н. Отговорът е много прост - става въпрос за пари. Нали сега 3-4 години ще се търсим по телефона, но няма да се намираме, ще чуваме отсреща “Имате грешка” и това ще се осребрява за наша сметка!
Искаме някой много компетентен специалист от БТК, ДАЙТС или КРС да ни обясни защо в 21 век в България не се намират специалисти, които да могат да преместват телефонните чифтове от аналогова на цифрова централа без да бъркат номерата.
Искаме горенаписаното да бъде прочетено и от комисар Меглена Кунева, щото ние сме потребители. Ще го доведем и до знанието на комисар Вивиан Рединг в ЕС.
Вл. Крайнов, Г. Колев, Ив. Бояджиев, Ив. Дулев, Г. Чанков, Л. Гяхов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай