Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Кой ще защити правата ни на потребители пред БТК? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Кой ще защити правата ни на потребители пред БТК?
Публикувано 2008-08-26 09:44:32 от темпо

В продължение на 37 години велинградчанин и неговото семейство ползват един телефонен номер. От миналата година, когато БТК реши да цифровизира телефонните номера във Велинград и смени голяма част от тях, номерът на въпросното семейство е друг. В тази ситуация са стотици велинградчани, но в посочения случай неудобството от смяната е особено голямо. Техният нов домашен телефонен номер е старият телефонен номер на църквата в Лъджене. Представете си ситуацията: всеки ден и във всеки час на домашния телефон звънят хора, които търсят свещениците и питат за погребения, сватби, кръщенета и т.н. Благодарение на сменения номер хората не успяват да си свършат работа, а семейството е подложено на сериозно изпитание на нервите.
Случаят не е единичен, просто е по-драстичен от останалите. Велинградчани бяха принудени да преглътнат многото неудобства, свързани със смяната на телефонните номера. Поне част от тях биха могли да бъдат спестени на потребителите, ако от БТК бяха издали телефонен указател с новите номера. Чува се, че такъв указател за Велинград ще имаме през септември - повече от година след смяната. През това време се натрупа доста недоволство, чийто изразител е и писмото на граждани, което публикуваме.

Превключването на телефонните постове от аналогова АТЦ (автоматична телефонна централа) към цифрова за Велинград приключи в края на 2007 г. Приключи и разместването на телефонните номера. По неофициална информация са разбъркани между две и три хиляди номера на домашни телефонни абонати. Повече от 300 поста са закрити, след като собствениците им са били уведомени за смяната на телефонните им номера, обслужвани от 30-40 години.
На нашите жалби до БТК защо ни сменят номерата на телефоните отговарят, че тази смяна е за добро, че ще има много екстри и най-вече: разполагали с точка от техния си правилник (най-вероятно останала от 1929 г., когато е монтирана първата АТЦ на Лъвов мост!), по която точка имали право да разбъркват номерата на абонатите.
В началото на 2008 г. Веселин Божков от КРС обясни в пространно интервю в “Труд” как ще паднат цените при мобилните оператори, как само срещу 5 лева можеш да запазиш мобилния си номер при смяна на оператора - европейци 100%! Това добре, но защо “забравиха” да споменат, макар и с две приказки, за извършената от БТК бъркотия с домашните телефонни постове? Примерно: с колко броя са намалели телефонните постове в България, защо се разместват номерата, защо се подлагат на тормоз толкова много хора и т.н. Отговорът е много прост - става въпрос за пари. Нали сега 3-4 години ще се търсим по телефона, но няма да се намираме, ще чуваме отсреща “Имате грешка” и това ще се осребрява за наша сметка!
Искаме някой много компетентен специалист от БТК, ДАЙТС или КРС да ни обясни защо в 21 век в България не се намират специалисти, които да могат да преместват телефонните чифтове от аналогова на цифрова централа без да бъркат номерата.
Искаме горенаписаното да бъде прочетено и от комисар Меглена Кунева, щото ние сме потребители. Ще го доведем и до знанието на комисар Вивиан Рединг в ЕС.
Вл. Крайнов, Г. Колев, Ив. Бояджиев, Ив. Дулев, Г. Чанков, Л. Гяхов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България