Велинград - online - Европейска асоциация даде сертификат за качество на СПА клуб “Бор” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Европейска асоциация даде сертификат за качество на СПА клуб “Бор”
Публикувано 2008-08-26 09:45:08 от темпо

Европейската СПА асоциация (ЕSPA) присъди на СПА клуб „Бор” Велинград сертификат за гарантирано качество. В асоциацията членуват 1200 хотела, национални и регионални асоциации за СПА и Уелнес туризъм от 22 европейски страни, а в България тя е сключила меморандум за сътрудничество със Съюза по балнеология и СПА туризъм.
Сертификатът за гарантирано качество е доказателство, че предлаганите от СПА клуб “Бор” услуги отговарят на най-високите критерии и е достатъчна гаранция за гостите от европейските страни. Защото базираната в Брюксел централа на ЕSPA дава сертификата след дълга и тежка одитна процедура, при която хотелите трябва да покрият високи изисквания по отношение на апаратура, квалификация на персонала, принципи на НАССР в заведенията за хранене и много други - общо 400 критерия.
Одитната процедура на СПА клуб “Бор” започна на 15 май т.г. и след нейното успешно приключване хотелът е нареди в двайсетицата на Европа за този вид обекти. Представителите на ESPA, водени от Кърт ван Сторк от Висбаден, извършиха оценка на системата за балнеолечение, климатолечение, профилактика, отдих и планински туризъм. СПА клуб „Бор” събра 86% от възможния резултат (за сравнение най-високата оценка, получена в Европа, е 90 %).
СПА клуб “Бор” е първият реализиран обект на международното сдружение по балнеология и туризъма „Сирона”. То има амбициозна програма за изграждане на цялостна система за балнеолечение, климатолечение, профилактика, отдих и туризъм. Тя включва изграждане на жилищно-хотелски комплекси от затворен тип (СПА клуб “Бор” и балнеокомплексите “Св. Спас I” и “Св. Спас II” във Велинград); изграждане на високопланински комплекс за климатолечение на Белмекен); изграждане на специализирани лечебно-възстановителни центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе; откриване на информационни обслужващи бюра в София, Берлин, Москва, Виена и Женева. Като най-голям инвеститор в курортния град, „Сирона” планира вложения около своите обекти за развитието на възможности за пешеходни, вело- и конни преходи в планината, лов и риболов, пещерно дело.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай