Велинград - online - В Дома на техниката откриха тест-център за ECDL 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Дома на техниката откриха тест-център за ECDL
Публикувано 2008-09-09 07:58:47 от темпо

В Дома на техниката във Велинград на 2 септември бе открит тест-център, който ще издава международно признатия сертификат за компютърни умения ECDL. Лентата прерязаха академик Сгурев, председател на Федерацията на научно-техническите съюзи и кметът на община Велинград Иван Лебанов.
За нас това е сбъдната мечта, каза ръководителят на Дома на техниката във Велинград инж. Иван Палигоров. Центърът е първият в региона, като Велинград изпреварва дори Смолян. НТС - Велинград има лиценз, който му дава право за обучава и тества по международните стандарти на ECDL. Има и постоянна он-лайн връзка със София и Дъблин. В ирланската столица е централата на създадената през 1997 г. с подкрепата на Европейското компютърно общество фондация ECDL.
Академик Сгурев сравни сертификата за компютърни умения ECDL с известния ISO 9000. Както ISO 9000 означава в цял свят гаранция за качество, така и ECDL е международно призната гаранция за компютърни умения. Има различни степени, малка и голяма диплома на ECDL и всички те важат в цяла Европа, като не е необходимо да се полагат допълнителни изпити в други страни. Тестовете включват най-разпространените и използвани в ежедневието компютърни програми. В България за сертификата отговаря ФНТС, чийто член е и НТС - Велинград.
Кметът Иван Лебанов даде висока оценка на факта, че в Дома на техниката във Велинград се открива такъв център, защото това е придобивка за хората от общината. Той благодари за отправената покана служителите от Общинска администрация да са сред първите, които да преминат обучение и се пошегува, че тогава администрацията ще заработи така, че няма да има жалби и кметът няма да има какво да работи.
Тест-центърът в Дома на техниката наистина е придобивка, особено за хората, които са решили да търсят сериозна професионална реализация. Сертификатът ECDL отваря много врати и помага за развитието на кариерата, защото все повече работодатели в Европа и по света го приемат като неизменна част от трудовата характеристика. В момента ECDL е най-разпространеният измерител на практически компютърни умения в света, като тестове за него се провеждат в 140 страни. Престижно и практично е, че и Велинград чрез Дома на техниката се нареди в списъка на тези тест-центрове.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води