Велинград - online - Ентусиасти правят детски клуб по колоездене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ентусиасти правят детски клуб по колоездене
Публикувано 2008-09-16 08:53:22 от темпо

Велинград е първият в България град, в който сдружение “Байкария” се зае да осъществи своята идея за създаване на детски клуб по колоездене.
Повече от 15 деца с велосипеди се отзоваха на поканата в последната събота преди края на ваканцията да участват в състезание по колоездене. Те караха по маршрута от централния площад по ул. “Хан Аспарух” до парка на Вельова баня и обратно на площада, където ги очакваха награди и торта. Ентусиазмът на малките колоездачи беше истински и дано да е заразителен, та идеята да спечели още много последователи. А организаторите смятат да превърнат състезанието в традиционно и догодина отново да “закрият” ваканцията на велосипеди.
Васил Тодев, когото познаваме като председател на “Байкария”, беше основен организатор на събитието и водач на колоната велосипедисти. За вестник “Темпо” минути преди началото на състезанието той сподели: “Искаме да организираме събития за деца, за да ги привлечем към колоезденето. Ще се опитаме да създадем клуб, в който децата да се учат да карат и то безопасно, да обикалят района на Велинград и по този начин да се запознаят с много интересни неща от природата и от спорта колоездене. Всеки уикенд ще правим по един организиран поход по 2-3 часа с колела, който ще е отворен за участие на всички желаещи. Искаме да привлечем и вниманието на обществеността и на хора, които биха могли да подпомогнат съществуването на един такъв клуб. Ние сме разработили много маршрути за планинско колоездене, имаме знанията и опита и се надяваме хотелиери и бизнесмени да помагат, за да научим децата на полезни неща и да ги привлечем към спорта”.
Опитът за създаване на детски клуб по колоездене във Велинград е първи за “Байкария”. По усмивките на децата и по пламъчетата в очите на децата се видя, че идеята е чудесна. Ред е на тези, които могат да помагат!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай