Велинград - online - В Седмицата за противопожарна безопасност: Гасиха 3 големи пожара 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Седмицата за противопожарна безопасност: Гасиха 3 големи пожара
Публикувано 2008-09-16 09:20:36 от темпо

В седмицата на противопожарната седмица от 8 до 14 септември огнеборците от Велинград вместо да празнуват, трябваше да гасят няколко сериозни пожара.
На 9 септември вечерта 2 автомобила на РС ПАБ гасиха пожар в мебелния цех на ЕТ “Катя Стойнова” в Индустриалната зона до “Кристал”. Огънят е тръгнал от искра от комина на сушилнята. Пожарникарите са успели да го ограничат в зоната на покрива и огънят не се е разрастнал.
На 11 септември около 12.30 часа е подаден сигнал за голям горски пожар на 100-150 метра от село Абланица. Веднага към мястото на пожара са се отправили служители на РС ПАБ, Община Велинград, Гражданска защита и ДДС “Алабак”. Три часа по-късно огънят е овладян, като са успели да го локализират и да не стигне до селото. Изгорели са общо 15 декара - 11 декара гора и 4 декара суха трева. Причината за пожара е късо съединение на далекопровода. То е предизвикано при рязане на дърво, което е паднало върху жиците.
Същият следобед пожарникарите гасиха и пожар върху 12 декара в землището между Побит камък и Медени поляни. Размерът на щетите от пламъците в 40-годишната гора от бял бор ще се видят след една година.
Темпо

А П Е Л
Във връзка с продължителното засушаване и високите дневни температури, Районна служба за пожарна безопасност и спасяване гр.Велинград отправя своя апел към жителите и гостите на общини Велинград и Ракитово, стриктно да спазват изискванията на чл.6, ал. 1, т 2 от Закона за опазване на земеделските земи относно пълната забрана за изгарянето на стърнища и други растителни отпадъци. Туристите в гората да ограничат паленето на огън, като за целта се ползват само определените места. Безразборното палене на огън в гората е предпоставка за възникването на пожари с големи материални и екологични щети. Започнаха съвместни проверки със служители от Държавните ловни стопанства и РПУ-Велинград, във връзка с опазването на реколтата и горите от пожари, като на нарушителите ще бъдат съставяни актове за административни нарушения, а при установяване на престъпления ще бъдат образувани бързи полицейски производства.
Началник РСПБС - Велинград: гл.инспектор инж. М.Ушев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води