Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ: 16.09.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ: 16.09.08
Публикувано 2008-09-16 10:00:15 от темпо

СЕСИЯ Съветниците заседаваха извънредно на 10 септември, за да успеят в срок да дадат съгласието си за участие в проект по оста ЛИДЕР и Програмата за развитие на селските райони. Община Велинград ще кандидатства чрез Местната инициативна група (МИГ) “Горна Тракия”, в която е заедно с общините Белово и Септември.

ЧЕСТИТО Кметът Иван Лебанов честити 60-годишнината на председателя на Народното събрание Георги Пирински, изтъквайки факта, че той е връстник на Велинград. В поздравителния си адрес кметът подчертава, че хората оценяват работата на Г. Пирински като народен представител от нашия избирателен район. От името на общината юбилярът получи като подарък гравиран ловджийски нож ръчна изработка.

МОБИЛНОСТ Дните от 16 до 22 септември са обявени за Европейска седмица на мобилността. Тази година мотото е “Чист въздух за всички! Просто мечта или възможна реалност?”. Организаторите от Европейската комисия искат да обърнат вниманието на хората към влиянието на транспорта върху градската среда и нуждата от по-добро качество на въздуха. Затова 22 септември е обявен за ден без автомобили и много европейски градове ще спрат движението на МПС поне за няколко часа.

ГРОБИЩА Община Велинград реши един проблем, който от години съществува на Старите гробища в кв. Лъджене. Вече е направен метален навес и това ще позволи нормалното провеждане на погребални обреди при лоши метеорологични условия.

СБЛЪСЪЦИ Около 17.30 часа във вторник автомобил, движещ се с несъобразена скорост и управляван от 19-годишната Е.Г., удари 35-годишния велосипедист С. Г., който бе откаран в Спешна помощ. Проверката с дрегер е установила, че младата шофьорка не е употребила алкохол, а пострадалият велосипедист е показал 1.60 промила. Ден по късно велинградчанинът БV Г., 45 г., причини катастрофа, навлизайки с товарен Мерцедес на кръстовище в Пазарджик при червен сигнал на светофара. Камионът е блъснал лек автомобил Опел, чийто водач П. Р. от Пазарджик е със счупени ребра. Вечерта на 13 септември на разклона за Пашово 21-годишният Н. П. от Велинград с несъобразена скорост е навлязъл с Фоксваген-а си в насрещната лента за движение. При челен сблъсък с микробус Мерцедес е пострадал неговият шофьор Б. П., на 37 г., от Петрич, който е със счупена тазобедрена става и ребра. По трите случая се водят дознания.

Уточнение: Към списъка на официалните лица, присъствали на тържеството за Съединението на 6 септември, прибавяме имената на депутата К. Кобаков и общинския съветник Б. Голомехов.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води