Велинград - online - 10% от дневния ред - желания на депутата Беев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

10% от дневния ред - желания на депутата Беев
Публикувано 2008-09-23 08:41:12 от темпо

Прелюбопитен е дневният ред за редовната сесия, която вместо в четвъртък, ще се проведе на 24 септември, сряда. Причината за промяната е предстоящо участие на председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз на национална работна среща в Трявна.
Точките в дневния ден са само 37. Този път Оперативното бюро е решило да спазва приетите правила и е допуснало само точки, които Общинска администрация е внесла в указания срок.
Съветниците ще стартират работата си с избор на заместник-председател. Предложението идва от ВМРО, но кандидатът за поста не е посочен. Следват промени в Правилника за дейността на Общинския съвет, които на практика оставят на заместник-председателите само декоративни функции.
Многозначителен е фактът, че от 37 точки в дневния ред поне 4 (това са повече от 10%) пряко касаят желания на депутата от ДПС Фидел Беев. Лично председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз внася предложението за частично изменение на плана за регулация в кв. 70 (района на бензиностанцията на “Беев груп” на бул. “Съединение” пред детска градина “Слънчице”). Идеята е да се образува нов съсобствен парцел от частния парцел на бензиностанцията с площ 1288 кв.м. и намиращия се в съседство общински парцел за паркинг с площ 607 кв.м. Ако съветниците се съгласят да влязат в съсобственост с общинската част, то на следваща сесия Фидел Беев като съсобственик ще поиска да изкупи общинския дял и така ще се сдобие с 607 кв.м. общинска земя, разположена на възлово място да централния булевард.
Точно такава схема бе разиграна с другата бензиностанция на “Беев груп” на входа на Велинград. И сега на предстоящата сесия Бонка Беева като управител на “Беев груп” иска да ликвидира съсобствеността с Община Велинград. Фирмата предлага да изкупи 236 кв.м. земя частна общинска собственост по пазарна цена, определена от лицензиран оценител.
Другите две желания на Ф. Беев, които общинските съветници ще решават дали да удовлетворят, са свързани със строителство. Народният представител иска да му бъде разрешено изграждането на жилищни сгради тип кооперация с отреждане “За търговия, услуги и жилищно строителство”. Бъдещите сградите са в кв. Каменица, на ул. “Банска” и познатата сграда в центъра, срещу община Велинград. Специално за депутата обаче съветниците ще трябва да допуснат отклонения от правилата и нормативите, тъй като неговото желание е етажността на сградите да бъде увеличена до 6 етажа, а плътността на застрояване да е 90%. За подобно допускане на изключение се иска мотивирано предложение от Общинския съвет, а заповедта се пуска от министъра на регионалното развитие.
Още едно изключение: заради официалния празник 22 септември всички комисии на местния парламент ще заседават от 13 до 16.30 часа на 23 септември. А и на самата сесия на 24 септември се очакват изненади, защото по традиция важни точки се внасят в последния момент.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води