Велинград - online - 146 медици от “МБАЛ-Велинград”:Готвят скрита приватизация на болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

146 медици от “МБАЛ-Велинград”:Готвят скрита приватизация на болницата
Публикувано 2008-09-23 08:44:42 от темпо

Миналата седмица 44 лекари отправиха апел към общинското ръководство под формата на публично-частно партньорство да бъдат обединени общинската болница и частните “ДКЦ-1” и “Здраве”.
Апелът бе последван от декларация на работещи в общинската болница “МБАЛ Велинград” 146 лекари, медицински сестри, акушери, санитари и служители. Те апелират към общините Велинград и Ракитово в лицето на техните кметове и общински съвети да се направи обществено обсъждане за бъдещето на общинското здравеопазване. Подписалите са против скритата приватизация на общинската болница под формата на публично-частно партньорство. Те настояват тяхното мнение да бъде чуто и заявяват, че подписката на 44-мата лекари цели да заблуди общественото мнение за истинските цели и подбуди на нейните инициатори. От тези 44 лекари 18 вече са бивши служители на общинската болница “МБАЛ Велинград”, тъй като са я напуснали, а останалите 26 лекари са общопрактикуващи и специалисти в частното “ДКЦ 1” - нямат нищо общо и не могат да представляват болничното здравеопазване.
През последните години дейността на “МБАЛ-Велинград” беше поставена целенасочено в изключителна зависимост от дейността на частното “ДКЦ 1”, което може да доведе до временни неблагополучия и проблеми в нашата дейност, пишат медиците в декларацията си. Техният апел към двете общини е по време на общественото обсъждане да се уточнят силните и слабите страни на общинското здравеопазване и са се изработят ясни правила за развитието на здравния сектор във Велинград и Ракитово.
Изненадващо, но на фона на апелите и декларациите, които си разменят в публичното пространство медиците, горещата тема изобщо не присъства в дневния ред за редовната сесия на Общинския съвет на 24 септември. Не е предвиден и обещания от общинското ръководство избор на контрольор в търговското дружество “МБАЛ-Велинград”, въпреки че такъв няма вече близо година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води