Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.09.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.09.08
Публикувано 2008-09-29 22:32:05 от темпо

ПРАВИЛНИК Съветниците направиха промени в Правилника за дейността на Общинския съвет, отнасящи се до статута на заместник-председателите. Не бе прието предложението сесията да се провежда в ден, определен от Оперативното бюро. Остана досегашната практика сесия да има всеки последен четвъртък от месеца, което е по-удобно и за администрацията, и за гражданите.

ТАКСА Община Велинград отмени събираната по чл. 11 от Наредбата за търговска дейност такса за издаване на удостоверение за регистрация на търговски обект. Това стана по настояване на Министерството на държавната администрация, което определи този вид регистрационен режим като незаконосъобразен.

ШОТЛАНДИЯ Агенция за регионално развитие/ЦБИ - Велинград и общината ще търсят партньорство с две общини в Шотландия - Единбург и Мидлотиан. Целта е общо участие по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие”.

КОНКУРСИ Помещение в Младежкия дом в Пашово ще бъде отдадено чрез конкурс за шивашки цех, в който да се разкрият 25 работни места. Съветниците иската по-висока наемна цена, но след много спорове не успяха да я гласуват. Ще бъде обявен конкурс и за продажба на общински парцел в село Албаница.

РЕСТОРАНТ Сесията даде съгласие да се възстанови масивната едноетажна сграда на ресторант “Чевермето” до Централния плаж. Новият наемател е “Родопи Холидейз” с управители Димитър Гагов и Ангел Тонев. При разрешен ремонт на покрива през лятото са се появили пукнатини в носещите зидове и за издаване на разрешително за строеж е нужно съгласието на общината, тъй като сградата е в парцел публична общинска собственост. Сградата ще е нова, но на същата площ от 357 кв.м., обясни архитектът. Стана ясно, че общината не получава наем, тъй като през 80-те години на миналия век тогавашният ресторант е построен с ОПС, въпреки че няма открити документи за плащане на въпросното ОПС. 21 съветници подкрепиха искането да се възстанови ресторанта.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай