Велинград - online - Рекорден брой спрени и оспорени решения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Рекорден брой спрени и оспорени решения
Публикувано 2008-10-07 08:43:06 от темпо

Редовната септемврийска сесия на Общински съвет - Велинград удари рекорд по броя на спрените и оспорени решения. С дата 30 септември областният управител Георги Петърнейчев върна за ново обсъждане 4 решения.
Първото е за освобождаването на досегашния управител на общинската фирма “Стройком” Иван Бояджиев. Според областния управител решението е непълно, немотивирано и незаконосъобразно. Второто спряно решение е за избора на Борис Станудин за врид управител на “Стройком”. Тъй като в решението не е определено възнаграждението на новия управител, каквото е изискването на закона, областният управител го счита за незаконосъобразно.
Още преди оспорването от страна на областния управител обаче председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз е подписал договор за управление с г-н Станудин, той е заел поста и по информация от г-н Джамбаз е вписан като управител в съда. От своя страна Васка Колчагова - общински съветник от ЗНС и заместник-управител на “Стройком” и досегашният управител Иван Бояджиев са изпратили до г-н Джамбаз уведомително писмо. Те настояват, че легитимен управител на общинската фирма е г-н Бояджиев и че може да се стигне до искане за прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет.
Г-н Петърнейчев връща и решението за освобождаване на управителя на “Спортни имоти и пазари” Атанаска Хрисчева. Той напомня на съветниците, че трудовото правоотношение на управителите на общински предприятия може да бъде прекратявано само от работодателя. В случая работодател е кметът, а не Общинският съвет. Според чл. 55 от Закона за общинската собственост назначаването на директори на общински предприятия също се извършва от кмета, а не от Общинския съвет. Това е основание областният управител да върне решението, с което мнозинството съветници избраха за директор на “Спортни имоти и пазари” Анна Кондарева.
Двете решения за ръководния пост в “СИП” са оспорени и от кмета Иван Лебанов с жалба до Пазарджишкия административен съд. Заради наличието на жалбата смяна на управителя на “СИП” не е направена. На 3 октомври съдът постанови, че оставя жалбата без движение.
През седмицата в Общинския съвет е постъпило и оспорване на решението, с което съветниците дадоха съгласие за възстановяване на масивната сграда на ресторант “Чевермето” до Плажа. Искането за отмяна на решението е от Борис Голомехов и групата саветници от Зелена България.
За в. “Темпо” г-н Джамбаз съобщи, че ще насрочи извънредна сесия, на която оспорените решения ще бъдат препотвърдени с гласовете на мнозинството.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води