Велинград - online - “Здраве” отвори врати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Здраве” отвори врати
Публикувано 2008-10-07 08:49:18 от темпо

Критикувана от едни и възхвалявана от други, частната болница “Здраве” отвори врати и от 1 октомври 2008 г. здравеопазването във Велинград вече не е същото.
На откриването имаше знакови присъствия и отсъствия. Дойдоха заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков, областният управител Георги Петърнейчев и заместникът му Юмер Хамза, кметът на община Ракитово Ангел Говедарски и председателят на Общинския съвет Георги Попчев, омбудсманът на община Пазарджик Иван Димитров. Сред знаковите отсъствия бе това на кмета на община Велингард Иван Лебанов, не дойде и никой от четиримата му заместници и от Общинска администрация. Местната власт на Велинград бе представена от председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и много съветници от ДПС, БЗНС, ЗНС, Зелена България, но отсъстваха представители на БСП, включително председателят на Комисията по здравеопазване Венко Бозев. Направи впечатление политическото присъствие на областния лидер на ДПС Ахмед Хаджийски и отсъствието на ДПС-депутата Фидел Беев.
Сред гостите на откриването бяха ръководителите на институции като РИОКОЗ, РПУ на МВР, РС ПАБ, Бюро по труда, както и управителите на всички местни здравни заведения с изключение на управителя на общинската болница “МБАЛ-Велинград” д-р Атанас Ташев. Присъстваха бившият председател на Общински съвет Велинград Неджат Кехайов и бившият кмет Стоян Дулев, през чиито мандат бе подкрепено решението за строителство на частната болница.
Водосвет за освещаване на “Здраве” отслужиха отец Иван и отец Александър, пожелавайки който в болницата влезе, здрав да излезе.
Новият медицински комплекс има двама съуправители - д-р Георги Дошев и д-р Йорданка Савова. От тяхно име д-р Савова произнесе слово, в което обяви, че “Здраве” е получила разрешително от Министерството на здравеопазването със статут на областна болница. Това е най-голямата инвестиция в областта на здравеопазването в региона и тя е уникална за малък район като нашия. На пациентите екипът на “Здраве” ще предложи перфектни условия, нова и различна обстановка, задължително развитие в ритъм с товите технологии, обеща д-р Савова.
Пред здравеопазването във Велинград и региона болница “Здраве” открива нови хоризонти, каза зам.-министърът Валери Цеков. Той предаде поздравите на министъра на здравеопазването д-р Евгени Желев. МЗ се надява новата болница във Велинград да даде добър пример за ролята на частните инвеститори в здравеопазването. От благородното съревнование между двете болници ще спечелят гражданите на региона, подчерта д-р Цеков.
Първите поздравления на областния управител Г. Петърнейчев бяха лично за собственика на “Здраве” д-р Михаил Тиков, определяйки го като най-големия инвеститор в здравеопазването в Пазарджишка област и в страната. Според г-н Петърнейчев във Велинград са открити много хотели, крайно време е да има и здравно заведение, адекватно на развитието на туризма. Той подари на новата болница икона на закрилника на лечителите свети Иван Рилски.
Лентата на новата болница прерязаха д-р В. Цеков и Г. Петърнейчев, след което д-р Тиков разведе гостите из четирите отделения. Разкрити са детско, вътрешно, хирургично и акушеро-гинекологично отделение с общо 115 легла. Стаите за пациентите са модерно оборудвани, всяка е със собствен санитарен възел. На високо ниво са хирургичните зали, манипулационните, предродилна и родилна зала в АГО. Лекарският екип е познат на велинградчани, тъй като голяма част от докторите идват от общинската болница.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води