Велинград - online - За 5 дни Велинград се превърна в снимачен декор 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За 5 дни Велинград се превърна в снимачен декор
Публикувано 2008-10-14 08:31:45 от темпо

Ако миналата седмица сте видели на гара Чепино Нина Николина да се качва на теснолинейката или някъде из Велинград сте се разминали с музикантите от група “ПИФ”, не сте се припознали. Известни медийни лица като Николай Сотиров, Вики от “Мастило”, Калин Вельов и вече споменатите Нина Николина и “ПИФ” участваха като модели в провелия се от 5 до 10 октомври в хотел “Велина” национален пленер за портретна фотография “Светлина и сянка”. Наред със звездите организаторите (“Светлина и сянка” и “Фото павилион”) дадоха шанс и на неекспонирани медийно момичета и момчета, за да постигнат комбинацията от познати и непознати лица.
Във фото-пленера бяха поканени петима от известните български фотографи - Гаро Кешишян, Пламена Коева, Бони Бонев, Стоян Николов и Николай Абаджиев и още 12 млади техни колеги, избрани чрез кастинг. “Търсеният художествен резултат е портретна арт-фотография и то на високо ниво”, обясни пред в. “Темпо” един от главните организатори на пленера Чавдар Тишев. По негова оценка до този момент пленер с такъв мащаб не е правен в България, а Велинград е избран като предизвикателство фотографите и моделите да се отделят от познатата си среда и заедно на едно място да създадат търсения продукт.
През четирите снимачни дни фотографите правиха снимки на интересни места във Велинград като гара Чепино, читалището в Лъджене, Историческия музей, строителни площадки, стари сгради, хотели. Най-доброто от тяхната продукция бе показано на откритата вечерта на 10 октомври във фоайето на хотел “Велина” изложба. Тя имаше и конкурсен характер, а за победителите бяха осигурени щедри награди. От името на Община Велинград, която съдейства за провеждането на пленера, заместник-кметът Валентина Цветанова връчи наградата (картина на Клептуза на Атанас Фурнаджиев и плакет за 60 години Велинград) на Маргарита Бреннер-Григорова. Общината отличи нейната снимка на актьора Николай Сотиров в гримьорната на читалище “Отец Паисий”. Наградата на хотел “Велина” (уикенд за двама) спечели Пламена Коева за снимка на Вики от “мастило” в една от хотелските стаи. Голямата награда бе присъдена на Николай Абаджиев за портрет.
След като останат за една седмица във “Велина” снимките от изложбата ще бъдат подредени в читалище “Отец Паисий”, където ще могат да бъдат видени от велинградчани и гостите на града. Фотосите, заснети във Велинград, ще послужат и за направата на каталози и календар за 2009 г. А желанието на организаторите е пленерът да се провежда всяка есен в нашия град, като ще се разчита отново и на подкрепата на общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай