Велинград - online - Градският хор търси нови гласове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Градският хор търси нови гласове
Публикувано 2008-10-14 08:39:55 от темпо

С отлични впечатления и изключително стилна грамота се завърнаха от Велико Търново хористите от Градския хор “Николай Гяуров”. От 3 до 5 октомври те участваха във Втория международен фестивал на религиозната музика “Хвалете Господа”, открит в катедралния храм “Рождество Богородично” с благослов от Великотърновския митрополит Григорий.
Самият фестивал се провежда на сцената на читалище “Надежда”, където своята програма са показали пред публика хорове от Велико Търново, Казанлък, Габрово, Велинград, Благоевград, Разград и гостите от чужбина: мъжки църковен хор от Серес, Гърция, женски хор от Тетово, Македония, хор при Културно-просветното дружество “Стив Наумов” от Битоля, Македония и мъжки църковен хор от Гюргево, Румъния.
Организацията на фестивала беше чудесна, а по отношение на изпълнението на църковни песнопения показахме, че българското хорово пеене е на по-високо ниво, смятат диригентката на велинградския хор Ели Гикова-Саздова и хористите. Нашият хор е влязъл и в задочен диалог с песен с хористите от Македония. Съседите са изпели песен за Кирил и Методий, след което велинградчани са обрали овациите на публиката с “Върви, народе възродени”. Цялата публика е станала на крака и при тяхното изпълнение на “Слава на Бога”.
Задоволството от участието в международния фестивал е голямо, но продължава да стои открит проблемът с нуждата от нови гласове в Градския хор “Н. Гяуров”. През пролетта на 2009 г. хорът ще чества 95 години от своето създаване и за да не прекъсне чудесната традиция на хоровото пеене във Велинград, се търсят млади хора с хубави гласове и желание за пеене.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води