Велинград - online - Метков с амбиции да организира рали във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Метков с амбиции да организира рали във Велинград
Публикувано 2008-11-04 08:38:14 от Темпо

Автомобилният пилот и участник в рали шампионата на България Турал Метков има намерение да организира рали с център Велинград. Първоначално състезанието ще бъде по-скоро демонстративно и няма да носи точки за националния шампионат, но впоследствие пилотът се надява да го превърне и в част от европейския шампионат.
Според бившия балкански шампион Велинград и околностите предлагат отлични условия за провеждането на такъв тип състезание, като в основно предимство се превръщат скоростните отсечки, които са с най-висок коефициент. Като основна атракция Метков смята да включи в състезанието и така наречената суперспециална отсечка, която ще бъде по улиците на самия град. “Ако се организира такова състезание, гарантирам 30 000 гости за 3 дни, което ще означава пълни хотели и добър оборот за търговците”, сподели Метков. Преди години е имало възможност рали “Албена” да бъде преместено във Велинград, но силната ръка на председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев е изпратила провеждането му в Боровец. Сега обаче, според Метков, Янакиев ще посрещне с оптимизъм организирането на кръг във Велинград и ще съдейства за неговото осъществяване. За организирането му обаче пилотът каза, че ще има нужда от подкрепата на местни рекламодатели и на община Велинград.
Темпо

Метков обмисля смяна на автомобила
Автомобилният пилот Турал Метков обмисля от следващия сезон да смени състезателния си автомобил “Пежо 204 RC”, с който кара вече 3-ти пореден сезон. Метков е недоволен от честите повреди на колата и затова ще разговаря със спонсорите, за да се обсъдят възможностите за нов автомобил. Срещата между пилота и спонсорите ще бъде важна като цяло за бъдещето на предстоящия сезон, тъй като два от основните спонсора – Дюти фрий и Трансимпекс са затворени поради държавни решения. Ето защо ще се обсъждат възможностите за финансиране изобщо на участието на Метков в сезон 2009 и евентуално замяната на стария автомобил с нов. Не е изключено и преминаването на пилота в по-горен състезателен клас – А7 (над 2000 куб. см. )или N4 (над 2000 куб. см с турбини и 4х4).
Иначе през сезон 2008 Метков взе участие в 8 състезания, в три от които отпадна поради повреди в автомобила, един път заради грешка на навигатора, един път заради грешка на пилота, а в останалите ралита взе едно 1-во и две 2-ри места. Това му отреди 2-ро място в клас N3 (до 2000 куб. см.) и 9-то място в генералното класиране.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води