Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Искаме открито и компетентно управление 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Общество и наука: ОБРАТНА ВРЪЗКА: Искаме открито и компетентно управление
Публикувано 2008-11-04 08:57:40 от Темпо

В петък, 31 октомври, Гражданският инициативен комитет “Да поработим за Велинград” с председател София Ключкова входира в Общинския съвет открито писмо до председателя Мустафа Джамбаз по повод последната сесия на местния парламент. Писмото е изпратено и до Народното събрание, областния управител и кмета на община Велинград.

ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,
След посещение на работата на комисиите за подготовка на заседанието на ОбС и на самото заседание на 30.10.2008 г, изпитваме недоумение от некомпетентното и в много случаи противозаконно управление и отношение към проблемите на жителите на Общината. По време на прехода Община Велинград е потърпевша от непрекъснати борби между политическите партии, от натиск при решаване на обществено значими проблеми от личности с икономически интереси и липса на елементарно отношение и етика на поведение от избрани от нас да защитават нашите права.
И така, господин Председател, Вие допуснахте нарушения на Правилника за организацията и дейността на ОбС Велинград по отношение на следните текстове: чл.1, ал.2; чл.4; чл.9, ал. 1, т. 2 (урната за гласуване беше във Вашия кабинет, а не в залата зад параван), чл.10, ал.1, т.1, т.6 и т.7; чл.12 (не се конкретизирани задълженията на Зам. Председателите по отношение на дейностите по изпълнение на Правилника и не се дава възможност на жителите да получават информация по всяко време на деня, след като в ОбС до обяд се намира само секретарката); чл.12, ал.10; чл.13, ал.2, т.3; чл.14, ал.1; чл.16, ал.1; чл.17, ал.1; чл.18, ал.3; чл.19, ал.2, ал.3, ал.4; чл.21, ал.4; чл.23; чл.41, ал.3, ал.5, ал.6; чл.44, ал.1, ал.4; чл.45, ал.4; чл.46, ал.1; чл.48, ал.1, ал.2; чл.53; чл.58, ал.2, т.2; чл.64, ал.8; чл.67, ал.1, т.1 и т.2.
Господин Председател, ние питаме:
1. Кога най-после ще станем свидетели на открито, компетентно, законно и перспективно управление на Общината без задкулисни политически игри, лични интриги, на което бяхме свидетели и на последното заседание на ОбС Велинград?
2. Кога ще се изясни ролята на заместник-председателите на ОбС в системата на управление и изгради система за информираност на жителите по лични и обществени питания?
3. Защо се внасят на комисии проекти за решения, които са в противоречие на взети вече решения?
4. Защо липсва яснота при решения с обществено значима имформация?
Настояваме:
1. Спешно да се извършат промени в Правилника за организацията и дейността на ОбС Велинград с точно упоменати права и задължения на управляващите, както и санкции при работа против интересите на обществото.
2. За избор на обществен посредник, защото липсата на координация между ОбС, Общинска Администрация и жителите на Общината дава възможност за нарушаване на техните законови права и интереси.
3. За изготвяне на Етичен кодекс за поведението на общинските съветници, защото липсата му води до непристойно, обидно и невъзпитано поведение на някои от тях.
4. За спиране конфронтацията между ОбС и Общинска Администрация и издигане качеството на работа в защита интересите на жителите и се утвърждаване на компетентно и честно управление.
Обединете всички нас, жителите на Общината и институциите, за да извършим даже и невъзможното, за да върнем славата на града като лечебен център с бани, топила, минерални чешми, плажове с атракции, музеи, туристически пътеки и хижи, кокетни къщи за почиващи, благоустрояване на селата за селски туризъм и заедно с утвърдилите се чудесни хотели на Велинград да воюваме за утвърждаването на града ни за СПА столица на Европа.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай