Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ: 30.10.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общински сесии: СЕСИЕН ОБЕКТИВ: 30.10.08
Публикувано 2008-11-04 08:59:32 от Темпо

НАРЕДБА Наредбата за общинското имущество бе синхронизирана с измененията в Закона за общинската собственост. По предложение на ДПС, което не е разглеждано в комисиите, в процедурите беше включено допълнително гласуване на Общинския съвет. Според администрацията това ще удължи процедурите за гражданите с 1-2 месеца.

КРАСИВА БЪЛГАРИЯ Община Велинград ще кандидатства с три проекта по проект “Красива България” за 2009 г.: ремонти на сградата на Общинския детски комплекс, Покрития плувен басейн и къщата, дарена от Катя Калпазанова.

ОРКЕСТЪР Духовият оркестр “Д. Мечев” и мажоретният състав ще ползват безсрочно и безвъзмездно помещенията в приземието на Детския комплекс, решиха съветниците.

“ЛАВАЦА” С намесата на депутата Фидел Беев мнозинството реши да не удължава договора за наем на кафене “Лаваца” в центъра на Велинград. Кметът изрази разочарованието си, че така общината се лишава от 822 лева за месечния наем, който се плаща добросъвестно от наемателите.

ВОДОПРОВОДИ Лечебно-възстановителната база на Народното събрание и фирма “Акварекс-В” АД получиха разрешение от общината за преместване на трасетата за минерална вода. Изградените водопроводи стават публична общинска собственост.
БЕЕВ Приета бе оценката, дадена от лицензиран оценител за общинската земя, която попада в парцел на бензиностанцията на “Беев груп” на входа на Велинград. Оценката от 120 лева/кв.м. бе бурно оспорвана от Ал. Гагов, според когото точната цена на земята там е 35 лева/кв.м. и затова настояваше да се намали цената. Ако този имот беше частен, щяха да ощавят депутата много повече, каза Лазар Белев, а от ОА попитаха чии интереси защитава г-н Гагов - на общината или на депутата. В крайна сметка съветниците приеха оценката на специалиста. Други 3 точки с искания на Ф. Беев за високоетажно строителство и за общински парцел на бул. “Съединение” отново бяха включени в дневен ред, приети от комисията по ТСУ и в последния момент извадени от дневния ред.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай