Велинград - online - БСП - вяло и без изненади 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

БСП - вяло и без изненади
Публикувано 2008-11-04 09:17:55 от Темпо

Отчетно-изборната конференция на БСП във Велинград се проведе в извънредна ситуация: само два дни след свалянето на лидера на червените Тома Пачалов от заместник-председателския пост в Общинския съвет и в присъствието на необичайно голям брой гости: Георги Пирински - председател на Народното събрание, депутата Костадин Кобаков, началника на кабинета на министър-председателя Веладин Битолски, шефа на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, областния управител Георги Петърнейчев, Ангел Чолаков от Висшия съвет, партийните лидери в Пазарджик Димитър Димитров и в Септември Георги Мърков. Гости на конференцията бяха коалиционните партньори - председателят на НДСВ Иван Мавриков и на ДПС Али Мареков. В конференцията участва и кметът Иван Лебанов.
Присъствието на делегатите също бе на ниво: от избрани 148 в залата бяха 139. Пред тях председателят Тома Пачалов направи отчет за 3-годишен период от ноември 2005 г. насам. Той проследи организационното състояние на партията и представянето на изборите за президент, Европейски парламент и местна власт. Най-критичен бе тонът по отношение на изборите за съветници, в които със спечелените 1202 гласа БСП стана четвърта политическа сила в общината. Опарихме се от ударите на свои и чужди, разпиляхме гласове, отчете Т. Пачалов. В същото време за втори път след 1989 г. БСП постигна победа в изборите за кмет, подкрепяйки Иван Лебанов.
Отчет за работата на общинските съветници направи Венко Бозев. Той проследи процесите в настоящия местен парламент и изтъкна, че от самото начало в предишната коалиция е имало противоречия и е било ясно, че ВМРО ще преследва свои цели и ще я напусне. Поканихме ДПС, но те отказаха заради председателския пост, обясни г-н Бозев. Според отчета БСП е загубила заместник-председателското място заради засегнати лични интереси, най-вече във връзка със стопирането на високото строителство.
По повод изострянето на политическата конфронтация бе огласено становище на делегатите на конференцията, прочетено от Васка Милушева. В него се изразява тревога от прокарването на лични икономически интереси, уронване престижа на кмета, грубо вмешателство и незаконно разпореждане в “Стройком”, възпрепятстване решаването на жизнено важни проблеми на общинската болница. Председателството на Общинския съвет показва пълно безхаберие и нежелание да спазва законите, което води до пълна анархия и спъва развитието на Велинград. Авторите на сценария за обслужване на лични интереси трябва да разберат, че всеки опит БСП да бъде въвлечена в нечиста игра ще срещне отпор и институциите ще бъдат сезирани за всеки произвол и нарушаване на законите.
На фона на горещите проблеми на местно ниво бе изненадващо мълчанието на залата. Вместо разгорещените дискусии от предишни години този път изказванията се брояха на пръсти. Най-критично бе това на Костадин Златев, който напомни, че БСП не трябва да си приписва 100% успеха на кмета Лебанов и че щом в момента съветниците на партията не са в управляващото мнозинство, резултатът е никакъв. Замисълът на ВМРО, за които знаем как влязоха с пари, беше известен и трябваше задълбочен анализ и разговори с коалиционните партньори на високо ниво, каза Димитър Аршинков.
В изказването си Георги Пирински определи Велинград като красноречив пример за това в колко затруднено положение изпада изпълнителната власт, когато няма мнозинство в местния парламент. Той призна, че има дълг към Велинград по отношение подкрепата за проекти и ще помага. 20 дни преди конгреса на БСП Георги Пирински призова социалистите към нова степен на активност.
След таен вот с дълга и тромава процедура на броене, което продължи над 2 часа, бяха избрани 31 от предложените 69 кандидати за членове на общинския партиен съвет. Изборът на председател протече далеч по-бързо и без изненади. Самоотводи преди гласуването за председателския пост си направиха Венко Бозев, Иван Бандаков и Георги Янчев, а Васка Милушева и Георги Василев отпаднаха от участие, защото не попаднаха в състава на пленума. При тайното гласуване Васил Аврамов бе подкрепен от 32 делегати. БСП за пореден път избра да запази статуквото и с 92 гласа “за” отново повери ръководния пост на Тома Пачалов.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай