Велинград - online - Д-р Атанас Ташев, управител на “МБАЛ-Велинград”: Искаме търговски и добросъвестн 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Д-р Атанас Ташев, управител на “МБАЛ-Велинград”: Искаме търговски и добросъвестн
Публикувано 2008-11-04 09:20:00 от Темпо

- Д-р Ташев, в предишния брой публикувахме интервю с управителя на медицински комплекс “Здраве” д-р Георги Дошев, който изрази позиция за взаимоотношенията между двете здравни заведения. Към днешна дата на какъв етап са тези взаимоотношения според вас?
- Общинската болница има предизвестие, че до 8 ноември 2008 г. трябва да изнесем нашата Клинична лаборатория от помещенията, които ползваме под наем в “ДКЦ-1”. Готов съм да изнеса лабораторията, аптеката и администрацията, но е крайно време Общинска администрация да изготви разделителен протокол за сградата на бившата поликлиника и да е ясно кое помещение чие е. Обещанията от страна на Общинския съвет и паричната помощ, която дават на болницата, ми дават основание спокойно да преструктурирам звената.
В никакъв случай не съм за това двете здравни заведения да си пречим. Но има и договори, които трябва да се преосмислят. Не съм прекратил договора със “Здраве” за опасните отпадъци. В момента общинска болница чака подновяване на своя договор, който е изтекъл и затова съм пуснал предизвестие на “Здраве”. Те искат всичко да им се плаща по цени на Здравната каса, но не искат да правят същото спрямо нас. В момента те плащат за опасните отпадъци, които ние съхраняваме в наш склад, същата цена, каквато и общинска болница. Считам, че е редно да плащат поне по 5 стотинки повече като наем. Цените за лабораторни услуги, които ние извършваме за “Здраве”, са по разчетите на Здравната каса. В същото време цената на скенер по Здравна каса е 50 лева, но от нас “Здраве” иска 70 лева. По въпроса за аптеката: никой не е разговарял с мен и аз не съм правил пазарлъци за 7% от оборота!
Има и договори, за които се радвам, че изтичат, тъй като се налагат промени, за да не са в ущърб на общинската болница.
- Ситуацията е много динамична, в началото на седмицата банкови сметки на общинската болница бяха запорирани от д-р Тиков. Как виждате бъдещите взаимоотношения на двете болници в развитие?
- Аз държа на това “МБАЛ-Велинград” да е общинска болница. Или ако има приватизация, то основният пакет да е общински, като се включат и участват и лекари, които в момента работят в “МБАЛ-Велинград”.
На новата болница трябва да се даде шанс да работи, аз не съм срещу нея. Нашето решение работещите в общинската болница да не работят и в болница “Здраве” е морално, а не административно. Аз не съм копой, няма да налагам дисциплинарни уволнения. За нас този проблем е морален.
Взаимоотношенията между двете лечебни заведения трябва да бъдат търговски и добросъвестни. Договорите, сключвани от д-р Йорданка Савова, всичките са в изгода на д-р Михаил Тиков. Нека да има общи неща, но всичко да бъде направено с взаимно разбирателство, а не в ущърб на някое от лечебните заведения.
В момента спешната помощ се поема изцяло от общинската болница. Правим всичко по силите ни да не оставим пациентите от Велинград и Ракитово и тези от селищата в двете общини без медицинска помощ. Градът се разраства, броят на туристите се увеличава, възможно е в бъдеще да се появят и други частни болници. Нека всички да работят, но на основата на ясни договорни отношения.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола