Велинград - online - Болницата със запор, съветниците приеха само козметично решение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общински сесии: Болницата със запор, съветниците приеха само козметично решение
Публикувано 2008-11-04 09:21:04 от Темпо

Общинският съвет реши да пренасочи 50 000 лева, които бяха гласувани за превръщането на старото работническо общежитие пред общинската болница в ДКЦ. Парите са по-необходими за ремонт на кухнята, тъй като има неизпълнено от 2 години предписание от РИОКОЗ и ако сега не се вземат мерки, ще трябва целият кухненски блок да бъде затворен.
Това бе единственото решение за общинска болница (и то с недобре прецезиран текст), при положение, че ситуацията там от ден на ден става все по-тежка. В края на работния ден в понеделник, 28 октомври, бяха блокирани сметките на болницата в “Уникредит-Булбанк”. Запорът бе наложен от мажоритарния собственик на медицинския комплекс “Здраве” д-р Михаил Тиков заради неразплатени задължения на общинската болница към “Булфарма” и “ДКЦ-1”. Колективът на “МБАЛ-Велинград” в нарочна декларация обяви, че претенциите на д-р Тиков са неправомерни и са нов опит да се пречи на общинската болница.
Пред комисията по образование и здравеопазване управителят на “МБАЛ-Велинград” д-р Ташев настоя общината да вземе спешни мерки, по най-бърз начин да се направи разделителен протокол за бившата поликлиника. На комисията бе обявено, че предложение за публично-частно партньорство за болницата е отправено и от МБАЛ “Хигия” - Пазарджик. Съветниците и председателят декларираха подкрепа за общинската болница, но тя остана само на думи.
На пресконференцията след сесията в. “Темпо” зададе въпрос към председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз какво стана с неговото обещание от август още през септември общинската болница да има назначен контрольор. Не получихме конкретен отговор, според г-н Джамбаз това можело да стане още на предстоящата извънредна сесия. Без конкретен отговор остана и въпросът ни кога Общинският съвет ще обсъди и приеме решенията, от които наистина зависи бъдещето на болницата като това за вдигане на уставния капитал. Топката бе прехвърлена на Общинска администрация, без която според Снежана Велева този Гордиев възел не може да се развърже.
Очаква се извънредно заседание на комисията по здравеопазване, както и среща между кмета Ив. Лебанов и д-р Тиков.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води