Велинград - online - ДПС, ВМРО и БЗНС си раздадоха постовете в Общинския съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ДПС, ВМРО и БЗНС си раздадоха постовете в Общинския съвет
Публикувано 2008-11-04 09:23:31 от Темпо

Тома Пачалов от БСП последва съдбата на преждевременно отстранените от председателството на Общинския съвет Борис Голомехов и Екатерина Каферинова. Като първа точка в дневния ред на сесията на 30 октомври новото мнозинство ДПС-ВМРО-БЗНС вкара искането на своите 16 съветници за предсрочно прекратяване на правомощията на г-н Пачалов като заместник-председател на Общинския съвет.
Искането, входирано с дата 29 октомври, не бе гледано в комисиите и не бе раздадено на медиите преди гласуването. В него липсват мотиви за отстраняването, а такива не се чуха и в залата. Едва на пресконференцията след сесията и по настояване на медиите Ал. Гагов ги формулира така: Т. Пачалов постоянно осуетява работата на сесията, злепоставя председателя на Общинския съвет, показва некомпетентност и се стреми да не помага.
Без никакви дебати и обсъждане мнозинството избра 7-членна комисия за провеждане на тайния вот, в която съветниците от ЗНС, Зелена България, ГЕРБ и БСП отказаха да участват. Мнозинството на ДПС-ВМРО-БЗНС отхвърли предложението на Борис Голомехов урната за гласуване да не е затворена в стаята на председателя, а да бъде на публично място. Във вота участваха само 16-те съветници от мнозинството и комисията с председател Георги Панов отчете 16 гласа “за” освобождаването на Тома Пачалов.
По време на точката Т. Пачалов не взе никакво отношение, а фактът, че в началото на сесията дори не зае мястото си на заместник-председател на трибуната показа, че няма съмнение какво ще се случи.
Веднага след тайния вот с явно гласуване за заместник-председател на Общинския съвет бе избран Александър Гагов от ВМРО. Предложението бе направено от Георги Чинков от БЗНС и подкрепено от 16-те гласа на мнозинството.
Борис Голомехов се възползва се от процедурното право да обясни отрицателния си вот, тъй като и по тази точка председателят М. Джамбаз не даде друга възможност за дебат. Г-н Голомехов декларира несъгласието на съветниците от Зелена България, БСП, ГЕРБ и ЗНС и възмущението им от грубото потъпкване на закона в името на лични интереси. Съветниците от четирите партии се разграничиха от направеното миналата седмица изявление на Ал. Гагов, че 29-те съветници са собствениците на община Велинград. Те обвиниха председателя на Общинския съвет в пълно бездействие и безхаберие, което е прецедент в историята на местния парламент. В декларацията прозвуча предупреждение, че е в ход разграбване на общинско имущество и призив за бърза намеса на областния управител, прокуратурата и съда.
Изказването на Б. Голомехов бе последвано от реч на новия заместник-председател Ал. Гагов. Той започна с обида към съветника Златко Златанов, когото нарече “циркаджия” и продължи в същия дух за “велики политически мозъци” и “писачи на жалби”. Александър Гагов настоя да не се разиграват с жалби институциите, а да се проведе извънредна сесия за “Стройком”, нередностите на бившето ръководство и обявената от общината нова обществена поръчка за чистотата.
Финалът по темата бяха думите на кмета Иван Лебанов: “Странна е симбиозата между ДПС и ВМРО. Ванче Михайлов щеше не да се обърне в гроба, а да направи челна стойка, ако види това. Преди вдигането на ръка за гласуване трябва да има още един етап - мислене, за да се създават, а не да се разрушават мостове. За поведението на някои съветници и кукловоди има една проста турска думичка - “гьонсурат”!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай