Велинград - online - Новата ученическа компания “G.R.E.E.N.” залага на билките и природата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новата ученическа компания “G.R.E.E.N.” залага на билките и природата
Публикувано 2008-11-12 15:24:04 от Темпо

Името “G.R.E.E.N.” казва много: не само означава “зелено”, а и в него е закодирано посланието, което в превод от английски гласи “Елате да изучаваме и изследваме околната среда и природата”. То е избрано от учениците от езиковите паралелки в IX и Х клас на СОУ “Васил Левски”, които продължават да работят по програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Тази година новата ученическа компания си поставя за цел да направи ученически бележник, подобен на вече популярния европейски бележник, обясни г-жа Людмила Кьосова, която ръководи работата по “Джуниър Ачийвмънт”. Бележникът ще съдържа знания за лековитите билки, за тяхното събиране и опазването на природната среда при този процес. Темите от бележника ще бъдат онагледени с кутия със сухи билки. Консултант е инж. д-р Иван Иванов, известен велинградски лесовъд и автор на изключително ценна книга за лечебните растения. Ученическата компания ще разработи и свой сайт, на който също ще рекламира ползата от билките и знания за тях.
Успоредно с младата компания продължава да работи и досегашната “WOW” (“Добре дошли в нашия свят”). Тя обаче вече излиза на международно ниво, защото тазгодишната й задача е свързана с външната търговия. По европейската програма “Бизнес без граници” ученическата компания ще трябва да измине на теория и практика пътя по сключване на сделка с подобна ученическа компания от друга страна, подписване на договори, продажба и покупка на продукти, а на следващ етап и посещение при партньорите.
Последната голяма придобивка за всички ученици на СОУ “В. Левски”, свързана с дейността на компаниите, е новото кафене на първия етаж на училището. След основен ремонт на помещенията то е широко, уютно, приятно място за закуска, среща, отмора, с телевизор, а скоро и с интернет. В кафето е сложена “Кутия на желанията”, в която учениците пускат своите предложения какво още да има, за да стане то още по-любимо място за свободното време.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води