Велинград - online - Кметът оспорва три решения на съветниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът оспорва три решения на съветниците
Публикувано 2008-11-12 15:44:38 от Темпо

В петък, 7 ноември, от ОА съобщиха, че кметът Иван Лебанов оспорва три от решенията, приети на последната сесия на Общинския съвет с гласовете на новото мнозинство ДПС-ВМРО-БЗНС.
Кметът връща за преразглеждане решението, с което мнозинството промени коефициентът на интензивност на застрояване от 1.5 на 2.0. През септември съветниците намалиха т.нар. “кинта” на 1.5, за да гарантират, че в курорта няма да има високо строителство. Но през октомври “кинта” отново бе завишен на 2.0 и това дава зелен светофар за презастрояване с високи сгради в жилищните квартали. При двете обсъждания г-н Лебанов бе твърдо за ограничаване на високото строителство и затова сега връща решението за прегласуване.
Кметът оспорва и отказа на съветниците от мнозинството да бъдат предоставени две стаи в общинската сграда на “Стройком” за офис на РУСО - Пазарджик. РУСО осигурява изключително важни услуги за гражданите и фирмите, които без офис във Велинград ще са принудени да носят болнични и други документи в Пазарджик или Ракитово. А и законът е категоричен, че общините предоставят на държавните институции офиси за безвъзмездно ползване.
Третото оспорено решение е за прекратяване договора за наем на заведението “Лаваца”. Договърът е подписан за 1 година от кмета Стоян Дулев през 2007 г., след проведен конкурс. Мнозинството обаче не подкрепи исканото удължаване с 4 години и още на сесията кметът обясни, че така общинският бюджет се лишава от месечен наем от 822 лева.
В петък председателството на Общинския съвет разпространи изявление, в което изразява несъгласие с прочетената на сесията декларация на Зелена България, БСП, ГЕРБ и ЗНС. Председателството обявява, че е отворено за диалог и разбиране към тези, които проявяват откровена загриженост не само на думи, а и с дела.
Не на думи, а на дело връщането на решенията ще наложи провеждането на извънредна сесия. На нея ще видим дали ДПС-ВМРО-БЗНС ще прегласуват старите си решения или ще се съобразят с позицията на кмета.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води