Велинград - online - Балканският алианс реши: Велинград е СПА столица на Балканите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Балканският алианс реши: Велинград е СПА столица на Балканите
Публикувано 2008-11-12 15:49:12 от Темпо

Чак от далечно Мексико дойде новината, че Велинград печели титлата “СПА столица на Балканите”!
В Монтерей, Мексико, се състоя конференция на Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите ИХРА, в която взе участие и председателят на БХРА Благой Рагин. При завръщането си от конференцията г-н Рагин съобщи, че Бордът на директорите на Балканския алианс на хотелиерските организации е решил да удостои Велинград със званието “СПА столица на Балканите”.
Новината бе очаквана, тъй като с огромния си брой минерални извори Велинград е без конкуренция на Балканския полуостров. Но това не я прави по-малко радостна и престижна: след като спечелихме званието “СПА столица на България”, сега вече имаме и сериозното международно признание “СПА столица на Балканите”.
Званието обаче поставя пред курорта и много сериозни отговорности. В телефонен разговор Благой Рагин заяви за в. “Темпо”, че предлагайки и защитавайки кандидатурата на Велинград, БХРА е заложила името и авторитета си. В календара на ИХРА вече е включена датата 4 юли 2009 г. На тази дата, когато се пада празникът на Велинград и откриването на нашите Празници на културата, на тържествена церемония ще ни бъде връчено званието “СПА столица на Балканите”. За церемонията ще бъдат поканени президентите на балканските държави и българския държавен глава Г. Първанов. Балканският алианс на хотелиерите ще връчи освен това почетни грамоти на Велинград, Несебър и Слънчев бряг.
Важно е да не се изложим и да не превърнем страхотната възможност за реклама в антиреклама, подчерта г-н Рагин. Той настоя, че спешно във Велинград трябва да бъде изграден Инициативен комитет, който да се заеме с организацията на събитието на 4 юли 2009 г. Същата е позицията и на Златко Златанов, председател на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и на Комисията по туризъм в Общинския съвет.
За да се подготви Велинград да посрещне високите гости на 4 юли догодина, работа има много и тя наистина трябва да започне без никакво отлагане!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България