Велинград - online - Общината умува за болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината умува за болницата
Публикувано 2008-11-18 08:34:58 от Темпо

Комисията по образование, здравеопазване и култура към Общинския съвет е провела заседание на 10 ноември. Темата е била ситуацията в общинската болница “МБАЛ-Велинград”, като е присъствал и управителят д-р Атанас Ташев. По принцип заседанията на комисиите са публични, но тъй като медии и граждани не бяха уведомени, потърсихме за информация председателя на комисията инж. Венко Бозев.
Той съобщи, че нарочна комисия е измерила квадратурата на приземния етаж в сградата на бившата поликлиника, където тече спор кое помещение чия собственост е - на общината или на частното “ДКЦ-1”. Според г-н Бозев ущърбът в квадратурата е за сметка на общината, а не на “ДКЦ-1”. Най-наболелият проблем беше, че общината искаше да премести Клинична лаборатория в едно от помещенията в приземния етаж, но от “ДКЦ-1” не са съгласни. По този повод Комисията по здравеопазване е взела решение и е натоварила председателя на Общинския съвет да сезира прокуратурата за самоуправство от страна на “ДКЦ-1”. По-късно е станало ясно, че според юристите на общината е законосъбразно не да се сезира прокуратурата, а да се внесе молба пред съда. Междувременно Клиничната лаборатория бе преместена в помещенията на закритото Инфекциозно отделение на последния етаж в сградата на общинската болница.
Г-н Бозев информира, че са обсъдени и въпроси за парцела и строежа на новата сграда на “Здраве”. Служители на Общинска администрация са обяснили пред съветниците, че липсва разрешително за строеж на сградата и няма документи, че е платено за разрешително за строеж. Единствено налично било разрешително за изменение на плана. Не е присъствал обаче представител на мажоритарния собственик д-р М. Тиков и въпросът остава открит. Все още открит е и въпросът да се направи официално искане Министерството на здравеопазването да извърши финансова ревизия на “МБАЛ-Велинград”.
Комисията е обсъдила “МБАЛ-Велинград” да търси съдебна отговорност от фирмата на М. Тиков “Булфарма”, която преди седмици наложи запор върху банкова сметка на общинска болница. Очаква се в началото на настоящата седмица съдът да се произнесе по запора. От “МБАЛ-Велинград” изтъкват, че падежът за разплащане на фактурите е през 2009 г. и че нямат просрочени задължения към “Булфарма”.
С тежкия конфликт между общинската и частната болница на среща с кмета Иван Лебанов и съветници на 10 ноември е бил запознат и лично министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев. След срещата Венко Бозев съобщи, че министър Желев е подчертал, че общинската болница във Велинград е сред малкото в страната, които са рентабилни и имат възможност да осигурят по-високи от средните възнаграждения за служителите си. А това е основание общината да не се лишава от болницата, подчерта г-н Бозев.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води