Велинград - online - Спешна помощ и общинската болница с нова линейка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спешна помощ и общинската болница с нова линейка
Публикувано 2008-11-18 08:36:37 от Темпо

На фона на трусовете в системата на здравеопазването в община Велинград добрата новина е, че от 10 ноември имаме нов реанимобил “Ситроен”. Церемонията по връчването на линейката пред общината събра цял отбор високи гости: министъра на здравеопазването д-р Евгени Желев, председателя на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, народния представител от КБ Костадин Кобаков, областния управител Георги Петърнейчев, директорките на Регионалния център по здравеопазване д-р Лина Веселинова и на областната Спешна помощ д-р Надка Пангарова.
Министър Желев връчи ключовете на линейката, която ще се ползва от тукашната Спешна помощ и от общинската болница, на кмета Иван Лебанов. Неговото пожелание бе традиционното в такива случай: линейката да се използва по-малко.
Кметът подчерта, че тази придобивка ни е много необходима и благодари на министъра и чрез него на премиера С. Станишев. Г-н Лебанов обяви, че за общинската болница са обещани два апарата за хемодиализа и за Коледа ще чакаме нов подарък.
Новият реанимобил “Ситроен” е с висока проходимост. По данни на МЗ отговаря на европейските стандарти за оборудване и медицинска апаратура, като осигурява за пациентите електрокардиограф, дефибрилатор, инфузионни помпи за спринцовки, мобилен рестиратор, вакуумна и кислородна инсталация, функционални носилки.
Очаква се новата линейка да заработи тази седмица, тъй като трябвало да бъде регистрирана. Практиката ще покаже точно как “Ситроен”-ът ще се ползва и от Спешна помощ, и от общинската болница.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води