Велинград - online - 13 граждани посетиха приемната на областния 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

13 граждани посетиха приемната на областния
Публикувано 2008-11-18 08:40:13 от Темпо

Първата изнесена приемна на областния управител Георги Петърнейчев бе посетена от 13 жители на община Велинград. Те представиха проблемите си пред екипа от специалисти на Областната управа: арх. Колев - директор “Административен контрол и ТСУ”, инж. Качмаларска - началник “Държавна собственост”, г-н Колев - директор “Правна дирекция”, г-жа Ловчинова - “Връзки с обществеността”.
Най-честите въпроси и жалби на гражданите са натрупвани с години и са свързани със собственост, имоти, решения на Поземлената комисия, обобщи Г. Петърнейчев в края на приемния ден. Не във всички случай е възможно да се помогне, защото са изтекли срокове за обжалване, но от Областната управа се ангажират за придвижат проблемите до съответната държавна инстанция (най-често Министерството на земеделието) и хората да получат отговор. Приемните са начин да бъдем по-близо до хората, каза областният управител, чийто следващ приемен ден ще бъде този четвъртък, 20 ноември, в Ракитово.
Г. Петърнейчев коментира и винаги актуалните теми за взаимодействието между Общинска администрация и Общински съвет. Областната администрация не дели общините, има еднакъв подход към всички и често се опитва да “върви пред вятъра”, като нейните юристи предварително оказват помощ за законосъобразността на решенията на местните парламенти. Според Г. Петърнейчев има основания за връщане на решението на Общински съвет - Велинград от 30 октомври за промените в Наредбата за общинската собственост. Дали това наистина ще се случи, ще видим след изтичане на срока за обжалването му.
В навечерието на зимния сезон областният управител коментира и ремонта на пътя Велинград - Сърница. В приоритетите, които съм подписал до Национална агенция “Пътища” от Пазарджишка област са посочени два пътя - Велинград-Сърница и Батак-Пещера, напомни Г. Петърнейчев. Макар и бавно, ремонтът в нашата община върви, а напролет ще продължи. Проблемите с двете горски стопанства, които бяха обжалвали решението за изправяне на пътя, са отпаднали: след намесата на председателя на ДАГ Стефан Юруков жалбите са оттеглени и главният архитект на общината е издал строително разрешение. Работи се и по водопровода, за който са нужни около 900 000 лева. Надеждите на областния управител са пътя Велинград - Сърница да е годен за зимния сезон, а през пролетта ремонтите да продължат.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола