Велинград - online - Награди за хората, които правят Велинград по-красив 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Награди за хората, които правят Велинград по-красив
Публикувано 2008-11-25 08:51:18 от Темпо

Община Велинград награди победителите в конкурса за най-добре озеленен двор, който бе посветен на 60 години от създаването на града и 20 години от организирането на първия такъв конкурс. Към историята на конкурса се върна Невена Фендрина от ОА, която разказа как през годините хората са разбрали, че красотата трябва да не остава само в личния двор, а и в околното пространство. На 18 ноември в малката зала на общината кметът Иван Лебанов лично връчи наградите и призова всички да направим така, щото чистотата и красотата на дворовете да бъдат и състояние на душата.
Първо място в категорията “Съвременен двор” спечели Евгения Русева (ул. “Борислав” 2), а второ Магдалена Кръстева (ул. “Евлоги Георгиев” 17). Победител в категорията “Традиционен български дом” е Димитър Попов (ул. “Д. Чаушев” 10), следван от Петър Мицин (ул. “Пирин” 8). Ирина Доспатска заслужи наградата за озеленяване на балкон (ул. Бачо Киро” 9а). При малките заведения и къщи за гости първото място е за Иванка Топева (ул. “Бор” 15), а второто за Димитър Ищев (ул. “Добри Чинтулов” 2).Награда за дълогодишно участие в конкурса получи Невена Караиванова (ул. “Хан Аспарух” 53). Общината отличи за принос към озеленяването на града хотелите “Двореца”, “Рич” и “Бор”.
От името на сдружението на велинградските жени “Нежна сила” подаръци на победителите поднесе неговата председателка Росица Лебанова. Тя обяви, че сдружението е подготвило проект за увеличаване капацитета на разсадника и създаване на биологично разнообразие. Въпреки че не бе одобрен при първото кандидатстване, проектът на “Нежна сила” за японска градина пред Плажа ще продължи да търси финансиране.
С голямо вълнение говориха участниците в конкурса. Г-жа Невена Караиванова разказа, че се е запалила да отглежда цветя благодарение на екскурзиите до родния град на своята майка в Чехия. Много искала да пренесе видяната там красота във Велинград и днес е щастлива, че толкова много велинградчани вече са заживели с идеята нашият град да става все по-красив. Г-жа Евгения Русева каза, че нейното хоби и любив са внуците, домът и цветята и с най-голяма любов поддържа алеите си с астри и карамфили. Учителят Димитър Попов откри връзката между цветята и математиката - естетика, симетрия, красота.
Невена Фендрина съобщи, че в броя си за декември-януари списание “Градина” ще представи с цветни фотоси дворовете, балконите и градините на победителите в конкурса за озеленяване във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България