Велинград - online - “Книга за всеки” - практическо ръководство за здраве 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Книга за всеки” - практическо ръководство за здраве
Публикувано 2008-11-25 08:55:25 от Темпо

Архитект Ели Главеева казва, че не се смята за писател. И сама се опоровергава със своята нова “Книга за всеки”. Споделя: “Когато написах първата си книга “Древното изкуство Фън Шуй и Пътят на Вселената”, исках да покажа огромната дълбочина и сложност на познанието на древните хора. Исках да покажа на какво точно почива моята мяра. И... книгата се получи твърде сложна за тези, които не са се занимавали с езотерична литература. Затова сега реших да бъда изцяло практична. Тази книга да може да се ползва от всеки човек. Защото теорията е сложна, но практиката е съвсем проста. Ще се убедите сами - само опитайте!”.
Ако решите да опитате, наистина ще се убедите. “Книга за всеки” отговаря на всяко едно от определенията “практическо ръководство за здраве”, “конспект за живота”, “най-добрата проповед”. Затова и на премиерата на книгата вечерта на 19 ноември в Художествената галерия имаше толкова много хора, запалени от личния пример на Ели Главеева, която пише за себе си: “Тази година, 2008, ще навърша 50 години и спокойно мога да кажа, че годините никак не ми тежат. Нямам излишни килограми. По гъвкавост мога да се сравня с двадесет годишно момиче. Но което е по-важно - имам непоклатимата увереност, че мога да се справя с всички предизвикателства, които ми поднася съдбата. Изпитвам радост от живота и съм щастлива просто, че ме има на този свят.” Колко от нас, живеещите в постоянния стрес на XXI век, могат да кажат за себе си същото?!
“Книга за всеки” ще помага на хората, които според арх. Главеева всеки ден са стресирани, калцирани и отровени, да направят своето усилие за пречистване. Помага с мъдростта на изпитаното в практиката знание за правилното хранене и дишане; за 6-те енергийните упражнения на Учителя Петър Дънов, 5-те тибетски упражнения и 5-те йогийски пози; за самомасажа на основата на източната система ДО-ИН и упражнения при болки в различни части от тялото; със съвети за постигане на медитация. Плюс кратки, но много полезни идеи за подредбата на дома и офиса според Фън Шуй, информация за лунните цикли и човешкия организъм, за силата на числата, за вечния календар.
От поетите от литературния клуб Ели Главеева получи много висока оценка за написаното. От дамите, членуващи в създадения от нея клуб “Амазонка”, бяха изречени много благодарности, че след всяка сбирка умората е отнета като с вълшебна пръчка и са заредени с ведра енергия.
Десетки хора се наредиха на опашка за автограф. И някъде сред тях сигурно има някой, който след години ще има за “Книга за всеки” спомен, подобен на разказания от арх. Главеева: “Като малка много обичах да чета всякакви книги. Веднъж намерих в домашната ни библиотека една книга с розови корици, в която двама мъже и една жена бяха снимани - изпълняваха различни сложни упражнения. Това беше първата книга за йога, с която се запознах.”
“Книга за всеки” може би ще бъде първата книга за йога, с която ще се запознае ученик в някое от велинградските училища. Арх. Главеева съобщи, че ще подари по 10 броя от книгата на всяко училище. Какъв по-хубав подарък и какво по-хубаво пожелание към младите от нейното: “Нека вашите стремежи и постижения бъдат като Еверест - високи и чисти”?!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води