Велинград - online - Хотелиерите и ресторантьорите приемат етичен кодекс 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хотелиерите и ресторантьорите приемат етичен кодекс
Публикувано 2008-11-25 09:00:46 от Темпо

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград проведе редовното си годишно събрание на 21 ноември в Къщата на Цвета, където вече е и неговият офис.
За първи път бе приет Етичен кодекс с принципите на професионална етика и лоялна конкуренция. Сред важните текстове в кодекса е този, че членовете на сдружението нямат право да назначават на работа в ръководените от тях фирми работници и служители без представяне на препоръка от предишен работодател. Ще бъде създадена и комисия по етика, която ще решава възникналите спорни казуси.
Най-важната тема отново бе туристическата такса. Сдружението прие становище, което ще бъде официално връчено на кмета и Общинския съвет. В нея се иска по-голяма прозрачност при събирането и изразходването на парите от таксата. Настоява се те да не влизат в общия кюп на бюджета за 2009 г. и на всяко тримесечие общината да обявява публично какви средства и от кои обекти са събрани. Сдружението смята, че преизпълнението на приходите от туристическата такса и 50% от сумата през 2009 г. трябва да бъдат разпределяни от Консултативния съвет по туризъм. Тези пари трябва да се влагат в реклама на Велинград като туристическа дестинация, защото са недостатъчни за подобряване на инфраструкурата. Част от средствата да са за представяне на туристически борси, каталог на хотелите, туристически атракции. Димитър Катранджиев, собственик на хотелите “Елбрус” и “Аура”, бе категоричен, че сдружението трябва да работи много по-активно за отделянето на парите от туристическата такса от общинския бюджет и да има възможност да влияе при тяхното разпределяне. Предложението на председателя на сдружението Златко Златанов за увеличение на туристическата такса на 1.50 лева през 2009 г. остана дискусионно.
Обсъдено бе участието на туристическата борса “Ваканция и СПА Експо” в края на февруари 2009 г. Този път Велинград е резервирал един от най-хубавите щандове в НДК. Избрана бе комисия от 5 души, които ще организират представянето на курорта на борсата: Божана Маркова, Даниела Цопанова, Ангел Манолов, Борис Голомехов и Златко Златанов.
Разгледани бяха различни предложения за нови туристически продукти, които да се предложат на гостите на Велинград. Сдружението смята, че Празниците на културата трябва да продължават поне 30 дни. Одобрено бе предложението на Б. Маркова за организиране на фото-пленер “Велинград - благословен и вечен” през май 2009 г.
Гости на събранието бяха представители на австрийска консултантска компания в областта на туризма, които презентираха своите идеи за налагането на марката Велинград. След официалната част в “Чинарите” бе организиран коктейл с дегустация на колекция вина на харманлийската фирма “Терра Тангра”.
Материалите по темата подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води