Велинград - online - 3 декември - международен ден на хората с увреждания: Нашият дух стои високо над 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

3 декември - международен ден на хората с увреждания: Нашият дух стои високо над
Публикувано 2008-12-02 09:14:32 от Темпо

В този ден под мотото “Нашият дух стои високо над физическите ни предели” хората с увреждания си подават ръка в знак на солидарност. Това е денят, в който призоваваме обществото за повече внимание и топлина към тяхната участ и проблеми, защото всички ние сме дошли на този свят, за да се радваме на красотата му и да черпим от него с пълни шепи. Инвалидите са част от този народ, те също могат да бъдат полезни за родината си и затова обществото е длъжно да им окаже своето признание.
Скъпи приятели,
Присъединяваме се към честването на празника с уважение и поклон пред вас, които ежедневно, с воля и кураж, отстроявате правото си на личностна изява и на достоен живот. Нашето послание към вашите цели и копнежи е:
Бъди непреклонен и твърд,
бори се докрай за победа.
Не скланяй глава,
не казвай “Не искам”, “Не мога”,
животът е просто борба.
Хората с увреждания нямат нужда от подаяния, а от създаването на условия, за да бъдат полезни на себе си. С тази нелека задача се заемаме ние, работещите в Националния център за социална рехабилитация - Бюрото за социално обслужване с ръководител г-жа Емилия Катошева и Дневен център за възрастни хора с увреждания с управител г-жа Елена Янева-Зисова.
Учредена през 1992 г. за оказване на социална помощ и социални услуги, насочени за облекчаване живота на хората с увреждания, НЦСР е неправителствена организация, която с нестихваща енергия и упоритост работи хората в риск да могат да усъвършенстват своите специфични възможности, да се интегрират успешно в обществото, да живеят достойно. НЦСР продължава да развива утвърдените си програми и да стартира нови. В резултат на това през 2004 г. бе открито и Бюрото за социално обслужване на територията на Велинград с цел оказване на съдействие на хората с увреждания чрез консултации, предоставяне и адаптиране на ТПС - инвалидни колички, КТС, антидекубитални дюшеци, патерици, бастуни и др., организиране и провеждане на социо-културни мероприятия. За щастие предстои откриване на нова структура на НЦСР с партньор Община Велинград - Дневен център за възрастни хора с физически увреждания, която цели гарантиране на равноправното положение на хората с увреждания от региона, преодоляване на социалната им изолация и пълното социално включване в общността чрез придобиване на нови знания, умения и навици за по-добро справяне с нуждите на ежедневието и проблемите на самообслужването.
Скъпи приятели,
Новата философия на съвременното гражданско общество е на хората с увреждания да се гледа като на независими, пълноправни и пълноценни личности.
Ние можем да ви уверим, че и в бъдеще ще бъдем заедно с вас в искрения ви стремеж да имате равен шанс за развитие. А вие винаги бъдете верни на себе си и не се отказвайте дори от най-смелите си мечти.
Пожелаваме на всички вас и вашите семейства много здраве, много незабравими мигове, щастие, късмет и все така да имате силите и куража да продължавате напред с бодрост и самочувствие! Нека сполуката и обичта бъдат ваши постоянни спътници и огънят в очите ви никога да не загасва. Ние сме заедно с вас. Ръка за ръка ще преодоляваме трудностите!
Емилия Катошева
Елена Янева-Зисова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води