Велинград - online - БЧК търси още хора за каузата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БЧК търси още хора за каузата
Публикувано 2008-12-02 09:15:20 от Темпо

На 26 ноември в малката зала на общината се проведе отчетно-изборно събрание на Общинския комитет на Български червен кръст - Велинград. Гости бяха директорът на областното ръководство на БЧК инж. Дишков, д-р Петрова, инж. Георгиев.
Отчет за периода 2004-2008 г. направи общинският председател на БЧК инж. Борис Кърпачев. Той отбеляза по години свършеното от червенокръстци в общината, като обърна специално внимание на раздадените помощи по време на наводненията. Отчетена бе и продажба на календари, прожектиране на филм за БЧК в училищата, участия в обучения и състезания на санитарната дружина. В отговор на молбата на директорката на ОУ “Неофит Рилски” г-жа Кандева общинският Червен кръст е предоставил дрехи на ученици от малцинството. Отчетено бе и провеждането на курсове по водно спасяване от инструктора Велко Боянов.
Инж. Дишков и д-р Петрова дадоха много добра оценка за работата на общинския Червен кръст и много висока оценка за добрите отношения на инж. Кърпачев с кметовете от населените места в общината. Те единодушна признаха, че Велинград е най-доброто място в областта за провеждане на обучение по линията на БЧК.
В изказването си инж. Ели Алексиева подчерта необходимостта да се привличат за каузата на БЧК още хора, защото има много,които са червенокръстци по душа и подчерта необходимостта да се започне работа и по спечелването на проекти.
След дебати и предложения делегатите преизбраха за свой председател инж. Кърпачев,за зам.-председатели инж. Ели Алексиева и Нели Алексиева и за членове Йорданка Водева, г-жа Кантарева, д-р Ардински и г-н Двуяков. Общинската контролна комисия вече е в състав: Мария Денизова, Светла Налбантова и Илия Белев.
В плана си за работа през 2009 г. велинградските червенокръстци записаха: да продължат подпомагането на социално слабите хора и семейства, да засилят обучението и работата с младите хора и учащите, да работят повече с медиите, да организират и проведат спортни мероприятия и да се включат за съвместна работа с други организации. Предложено бе във Велинград да се провеждат и курсове за планинско спасяване.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай