Велинград - online - Две подписки настояват: Общината да си върне Кална баня и да спре високото строи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Две подписки настояват: Общината да си върне Кална баня и да спре високото строи
Публикувано 2008-12-02 09:19:27 от Темпо

По инициатива на гражданския комитет “Да поработим за Велинград” през изтеклата седмица във Велинград започна събирането на две подписки, съобщи председалката на комитета София Ключкова.
С първата подписка се настоява Кална баня отново да стане общинска собственост и да се върне славата й на балнеолечебница. Подписката е адресирана до кмета на общината Иван Лебанов и до Общинския съвет и с нея се иска да бъде прекратен договорът за концесията на Кална баня между общината и СД “Братя Бееви”. Тъй като банята не работи от дълго време, общината да потърси отговорност от концесионера и да изисква заплащане за пропуснати ползи, настояват подписалите.
Втората подписка е в защита интересите на жителите на община Велинград. От инициативния комитет “Да поработим за Велинград” смятат, че вечната конфронтация между Общински съвет и Общинска администрация пречи за развитието на общината и че местният парламент трябва да спре с некомпетентното управление. Подписката казва “не” на високото строителство, разрешено в защита на личните интереси на шепа хора и на безпринципните промени в Общинския съвет. Общинските съветници, които нямат смелост да гласуват по съвест и закон, а чакат “знак” как да гласуват, да се оттеглят от управлението. Общинският съвет да активизира дейността на своите комисии и да управлява компетентно и съгласно законите. Кметът Иван Лебанов е призован да мобилизира всички институции и граждани, за да се хигиенизира общината; да бъдат изготвени правила за туризма; да преразгледа работата на ОА и да освободи служители, които са партийни протежета, нямат квалификация и допускат нарушения в работата си. С подписката се обявява, че ще бъде наложено гражданско наблюдение на управлението на Общинския съвет и Общинска администрация.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай