Велинград - online - Ръководството и съветниците на ВМРО се разминаха 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ръководството и съветниците на ВМРО се разминаха
Публикувано 2008-12-02 09:22:09 от Темпо

Заплахата една от най-важните държавни институции - Националният осигурителен институт (НОИ) да остане без помещения във Велинград остава. Заместник-кметът Валентина Цветанова алармира общинските съветници, че проблемът стои много остро и те трябва да го решават, за да не бъдат принудени жителите и фирмите от общината за всеки болничен и документ от НОИ да ходят до Пазарджик или Ракитово.
До момента НОИ работи в стая в сградата на ТПК “Прогрес”, но заради нейната продажба остава без офис. Като държавна институция НОИ има законово право да ползва помещения, които са общинска собственост, защото предоставя важни за населението услуги.
На сесията си преди месец мнозинството на ДПС-ВМРО-БЗНС в местния парламент отказа да предостави за офис на НОИ две свободни стаи в сградата на общинската фирма “Стройком” на ул. “Борислав”. Кметът Иван Лебанов оспори решението, но мнозинството го препотвърди на извънредното си заседание на 17 ноември. Тогава двамата заместник-председатели на Общинския съвет от ВМРО Венцислав Еличин и Александър Гагов обявиха, че ВМРО ще предостави за офис на НОИ своята стая в Старата община. С дата 20 ноември г-н Еличин е входирал молба до кмета Лебанов, че след съгласуване с общинското ръководство на ВМРО са готови да освободят стаята, съобщи г-жа Цветанова.
Историята обаче има продължение: на 24 ноември в общината е постъпила жалба от ръководството на ВМРО - Велинград. В нея се казва, че общинските съветници не са упълномощени да взимат решения от името на ВМРО и че организацията не е съгласна нейният партиен клуб да бъде отнет. Жалбата е подписана от ръководството и членове на партията. Единственият, който може да представлява местната организация на ВМРО пред Община Велинград, е председателят Борис Терзиев. Г-н Терзиев бе избран на председателския пост, който дотогава заемаше Венцислав Еличин, преди няколко месеца и правомощията му са разписани в удостоверение, издадено от ръководството на ВМРО.
При това положение общината не може едностранно да прекрати договора, с който е предоставила стая в старата сграда на ВМРО като парламентарно представена партия. Още повече, че стаята се ползва и от други организации като Дружеството на армъните.
Проблемът с офиса на НОИ обаче остава и отговорното поведение изисква Общинският съвет спешно да намери решение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води