Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.12.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.12.08
Публикувано 2008-12-02 09:23:27 от Темпо

ФАЛСТАРТ Заседанието на Общинския съвет на 27 ноември бе отложено с час и половина. Причината бе, че на 25 ноември комисията по ТСУ не успя да събере кворум и да разгледа точките в дневния ред. Така в четвъртък първо заседава комисията по ТСУ, а след това се проведе и самата сесия.

СТРОЙКОМ Общинската фирма “Стройком” представи баланс и отчет за третото тримесечие и бе похвалена, че е единствената, която стриктно прави това. Съветниците приеха и отчета на контрольора на “Стройком” Таня Гончева за периода януари-септември 2008 г. Коментирано бе, че договорът на г-жа Гончева изтича през декември и Общинският съвет ще трябва да обяви конкурс за длъжността “контрольор”.

ВОДОПРОВОДИ С няколко решения местният парламент придвижи работата по изграждане на водпроводи в селища от общината. Приети бяха утройствените планове за трасетата за водопроводи на махала Боровиново, село Чолаково и Салихова махала.

МИНЕРАЛНА ВОДА Съветниците удовлетвориха исканията за прокопаване и полагане на водопровод за топла минерална вода за два хотела - хотелски комплекс “Медея” и “Елена 4” ООД. И в двата случая МОСВ е издало разрешителни за ползване на вода от извора Власа. За да не се разкопават бул. “Съединение” и новоасфалтирани улици, бе решено водопроводът за сградата на “Елена 4” ЕООД на ул. “Вела Пеева” да минава под моста на река “Еленка” и през улиците “Кл. Охридски”, “Маяковски”, “С. Румянцев”, “Есперанто”, “Гергевана” и “Бор”. Водопроводът за хотел “Медея” с дължина 305 метра ще бъде положен под асфалтовата настилка на ул. “Христо Смирненски”. Тръбите се актуват като публична общинска собственост, като се спазва изискването да не се копае през туристическия сезон.

СГРАДА По предложение на Венцислав Еличин бе даден постоянен градоустройствен статут на сглобяемия павилион на ЕТ “ГЕО - Сергей Пенин” на бул. “Съединение” в центъра на Велинград. Собственикът получи право да изгради 4-етажна сграда, като обезщети общината с четвъртия етаж, което се равнява на 115 кв.м. Зам.-кметът Валя Цветанова напомни на съветниците, че на предишната сесия Общинска администрация е предложила по-изгодни за общината варианти. Въпреки споровете бе подкрепено предложението на В. Еличин, за което гласуваха 15 съветници - 14 от мнозинството ДПС-БЗНС-ВМРО и Венко Бозев от БСП.
СРЕДСТВА Една минимална работна заплата от 220 лева ще получат работещите в сферата на предучилищното образование в общината. Средствата са за безплатно работно и униформено облекло. Съветниците гласуваха и 469.80 лева средната брутна заплата на работещите в Дома за деца, лишени от родителски грижи, считано от 1 юли 2008 г.
СЕСИЯ Заради поредицата от празнични и неработни дни през декември се планира редовното заседание на Общинския съвет да се проведе на 18 декември, четвъртък. Съветниците ще трябва да се съберат извънредно и на 29 или 30 декември, за да гласуват последните изравнявания по тазгодишния бюджет.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води